Παραμένει εγκλωβισμένη στη λιτότητα η οικονομία

Παραμένει εγκλωβισμένη στη λιτότητα η οικονομία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται εγκλωβισμένη στη λιτότητα με μη βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα, υψηλό πιστωτικό ρίσκο και δεσμευμένη στα νέα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2016 και απαιτούνται από τους δανειστές μέχρι το 2018, δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Γ. Αργείτης, μιλώντας σε εκδήλωση της Συνομοσπονδίας και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον κ. Αργείτη, την ίδια στιγμή η ελληνική κοινωνία βιώνει μια πρωτόγνωρη σε ένταση και έκταση κρίση, καθώς ευρύτερες κοινωνικές ομάδες αντιμετωπίζουν βίαια φαινόμενα φτωχοποίησης και εργασιακής επισφάλειας.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, το 2016 είναι ένα ακόμα έτος σοβαρών οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων, που σημαδεύεται από τη διάψευση των προσδοκιών για αλλαγή σελίδας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής. Εν αναμονή του πορίσματος των εμπειρογνωμόνων με τις επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακά, η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τα υπόλοιπα εργατικά συνδικάτα διοργανώνει και φέτος κινητοποίηση το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη χθεσινή εκδήλωση, εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του ομότιμου καθηγητή Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ και μέλους της επιτροπής για τα εργασιακά, Γ. Κουκιάδη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αναζήτησης νέας στρατηγικής για τα συνδικάτα, καθώς, όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση είναι εντολοδόχος αποφάσεων και κατά συνέπεια απαιτείται «διεθνοποίηση αγώνων και διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή