Nωρίς το ντέρμπι των «αιωνίων»

Nωρίς το ντέρμπι των «αιωνίων»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πνεύμα καλοπροαίρετης συνεργασίας, συναίνεσης και επίλυσης μόνο αγωνιστικών διαφορών μακριά από καταγγελίες και δικαστικές διαμάχες, ώστε η νέα περίοδος να κυλήσει μακριά από εντάσεις και κρούσματα βίας, επέδειξαν οι εταίροι του ΕΣΑΚΕ στη χθεσινή κλήρωση του 24ου επαγγελματικού πρωταθλήματος.

«Πιστεύω ότι στο περυσινό πρωτάθλημα κάναμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά για τον τρόπο που εξελίχθηκαν οι τελικοί και πρέπει αυτή η νέα αρχή να συνεχιστεί. Να έρθουν τα παιδιά στα γήπεδα, χωρίς να φοβούνται οι γονείς τους και να μη βλέπουν τα ινδάλματά τους από την τηλεόραση» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Σπανούλης που τιμήθηκε ως πολυτιμότερος παίκτης του περυσινού πρωταθλήματος.

Η παραλαβή του βραβείου του πρωταθλητή Ολυμπιακού από τον διευθυντή της ΚΑΕ, Χρήστο Σταυρόπουλο, είχε συγκινησιακή φόρτιση, λόγω της πρόσφατης απώλειας της συζύγου του Γιώργου Αγγελόπουλου, Ιωάννας, ενώ ο διευθύνων συμβούλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος τόνισε ότι θα συνεχιστεί η δέσμευση αποφυγής αντεγκλήσεων.

Το πρώτο ντέρμπι του «μονοπωλίου» του επόμενου τίτλου, με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, κληρώθηκε και πάλι πρόωρα, καθώς σε περίπου 40 ημέρες και για τη 2η αγωνιστική (17/10), οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τους «πράσινους».

Στην κλήρωση που έγινε με 13 ομάδες και αναμένεται το όνομα της 14ης, τα σπουδαιότερα ντέρμπι του πρώτου γύρου είναι Αρης – ΠΑΟΚ (3η αγ.),Αρης – Ολυμπιακός (5η αγ.), ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (6η αγ.), Αρης – Παναθηναϊκός (7η αγ.), ΑΕΚ – Ολυμπιακός (8η αγ.), Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (10η αγ.), ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (13η αγ.).

• O ΠΑΟΚ γιορτάζει την επέτειο 90 χρόνων από την ίδρυσή του, με τη διεξαγωγή του σπουδαίου φιλικού αγώνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, σήμερα (20.00) στο κλειστό της Πυλαίας, ενώ θα προηγηθεί πλήθος εκδηλώσεων και προβολή μηνυμάτων από Ελληνες και ξένους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του «Δικεφάλου» του Βορρά και δοξάστηκαν από τον κόσμο του. Ο επετειακός χαρακτήρας του αγώνα θα αποτυπωθεί και σε μία ειδική σειρά γραμματοσήμων και άλλων φιλοτελικών προϊόντων.

Το φιλικό του ΠΑΟΚ με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ του Ελληνα τεχνικού, Δημήτρη Ιτούδη, θα είναι το πρώτο επί ελληνικού εδάφους, αφού έχουν προγραμματισθεί άλλα τέσσερα. Την Κυριακή, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (19.00, ΕΡΤ-3), ο Αρης θα παίξει με τους Μοσχοβίτες, ενώ η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ, σε φιλικό-παρουσίαση της ομάδας της, την ερχόμενη Τετάρτη (14/9, 19.00), στο ΟΑΚΑ.

Η παρουσία της ΤΣΣΚΑ στην Ελλάδα, θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή της στο διεθνές τουρνουά «Diamonds are for ever» που διοργανώνει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ (16-17/9), έχοντας προσκαλέσει ακόμα την Μπαρτσελόνα και τη Μακάμπι για να τιμήσει τον πρώην αρχηγό του, Δημήτρη Διαμαντίδη και να αποσύρει με κάθε επισημότητα τη φανέλα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή