Η πτώση που έστειλε ένα δυνατό μήνυμα

Η πτώση που έστειλε ένα δυνατό μήνυμα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δύναμη της ψυχής και του αθλητισμού βίωσαν στο Μαρακανά του Ρίο και μέσω τηλεοράσεως οι φίλαθλοι της υφηλίου, βλέποντας μια γηραιά Παραολυμπιονίκη να νικά τον ασθενή εαυτό της και τη στιγμιαία ατυχία της για να συνεχίσει ακάθεκτη στο καθήκον της. Η τελετή έναρξης των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων ξεχώρισε όχι για κάτι που είχαν σχεδιάσει οι Βραζιλιάνοι διοργανωτές, αλλά για τη Μάρσια Μαλσάρ, χρυσή Παραολυμπιονίκη του 1984, που όταν μέσα στην καταρρακτώδη βροχή είδε το σώμα της να την προδίδει και να τη ρίχνει μαζί με τη Φλόγα των Αγώνων στο έδαφος, αυτή σηκώθηκε και παίρνοντας ξανά τη δάδα στα χέρια της συνέχισε την πορεία της μέσα στο στάδιο, στηριγμένη πάντα στο μπαστούνι της.

Κατά τα άλλα, από την πολύ όμορφη και σε κάποια σημεία εντυπωσιακή τελετή έμειναν η είσοδος του –Αθηναίου πια– Σύρου κολυμβητή Ιμπραχίμ αλ Χουσεΐν που μπήκε πρώτος στο Μαρακανά με τη σημαία των Παραολυμπιακών, αλλά και του Γρηγόρη Πολυχρονίδη ως επικεφαλής της ελληνικής ομάδας και οι έντονες αποδοκιμασίες στον Βραζιλιάνο πρόεδρο Μισέλ Τέμερ και τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Κάρλος Νούζμαν.

Την ίδια ημέρα με την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών στο Ρίο, ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας Βιτάλι Μούτκο προΐστατο εκδήλωσης-αντίπραξης των Ρώσων προς τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (που απέκλεισε όλη τη ρωσική αποστολή λόγω συστηματικού ντόπινγκ), που είχε ρόλο τελετής έναρξης εναλλακτικών Παραολυμπιακών για τους Ρώσους αθλητές στη Μόσχα.

• Ο κάτοχος 12 ολυμπιακών μεταλλίων στην κολύμβηση Ράιαν Λόχτι φέρεται κατά τα αμερικανικά ΜΜΕ να έχει τιμωρηθεί από την ολυμπιακή επιτροπή της χώρας του με 10μηνο αποκλεισμό επειδή προσπάθησε με τρεις συναθλητές του να συγκαλύψουν τη βίαιη συμπεριφορά τους σε βενζινάδικο του Ρίο, ισχυριζόμενοι ότι τους λήστεψαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή