Βιβλία κάνουν εύκολη τη ζωή με τα κατοικίδια

Βιβλία κάνουν εύκολη τη ζωή με τα κατοικίδια

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mελέτη της εταιρείας ερευνών αγοράς Κelton Global έδειξε ότι το 81% των ερωτηθέντων θεωρεί τον σκύλο του ισότιμο μέλος της οικογένειας. Ο αριθμός μπορεί να είναι και μεγαλύτερος, αλλά η αλήθεια είναι μία: με το να συμπεριφερόμαστε στους τετράποδους φίλους μας σαν να είναι παιδιά τούς χαλάμε. Μην πανικοβάλλεστε, όμως, γιατί μια σειρά βιβλίων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα θα τα διορθώσει όλα. Ενα από αυτά, το «Σύγχρονοι σκυλογονείς: Μεγαλώνοντας το κουτάβι ή το σκυλί σας ώστε να είναι αγαπημένο μέλος της οικογένειας» της Σάρα Χόντσον, βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Η Χόντσον τονίζει ότι ένα σκυλί έχει τη συναισθηματική και διανοητική ηλικία ενός παιδιού δύο έως τριών ετών και δεν έχει πλέον και πολλές συγγένειες με τον πρόγονό του, τον λύκο.

Ενα άλλο βιβλίο, το «Κατοικίδια στον καναπέ του ψυχιάτρου. Νευρωτικοί σκύλοι, ψυχαναγκαστικές γάτες, αγχώδη πτηνά και η νέα επιστήμη της ψυχιατρικής των ζώων» του Νίκολας Ντόντμαν, παρουσιάζει συναρπαστικές μελέτες που υποδεικνύουν ότι και τα ζώα υποφέρουν από τα ίδια ψυχιατρικά νοσήματα με τον άνθρωπο και μπορούν να θεραπευθούν, εν πολλοίς, με τα ίδια φάρμακα. Οι λύσεις για τα περισσότερα απλά προβλήματα είναι στα αλήθεια απλές, αλλά δεν αποτελούν το επίκεντρο του βιβλίου.

Ομως και οι γατόφιλοι μπορούν να επιλέξουν κάποιο από τα πολλά βιβλία που βρίσκονται στα ράφια των βιβλιοπωλείων, όπως το «Catwise: Η αγαπημένη στις ΗΠΑ ειδική στις γάτες απαντά στις ερωτήσεις σας για τη γατίσια συμπεριφορά» της Παμ Τζόνσον-Μπένετ, η οποία απαντά στις συχνές και όχι και τόσο συχνές ερωτήσεις για τις γάτες, αλλά και το «Η γάτα που μπορεί να εκπαιδευθεί. Ενας οδηγός για να κάνετε τη ζωή πιο ευτυχισμένη για εσάς και τη γάτα σας» της Σάρα Ελις, η οποία δείχνει ότι και οι γάτες μπορούν να εκπαιδευθούν, αρκεί να έχετε μεγάλη υπομονή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή