Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

H Nήσος των Θησαυρών

Πάρος

Ομαδική έκθεση με τίτλο «Τreasure Island / Η Νήσος των Θησαυρών» φιλοξενείται (έως 25/9) στον εκθεσιακό χώρο 265, στην Παροικιά της Πάρου (Θέση Αγία Φωτεινή), σε επιμέλεια Ιριδας Κρητικού. Συμμετέχουν: Νεκτάριος Αποσπόρης (φωτ.), Μάριος Βουτσινάς, Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, Ολγα Γουλανδρή, Μαριλίνα Δεληγιαννοπούλου, Δικαία Δεσποτάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Κατερίνα Ιωαννίδη, Αννίτα Καλημέρη, Βάσω Καλουδιώτη, Τίνα Καραγεώργη, Πάνος Καρδάσης, Τάσος Μαντζαβίνος, Παναγιώτης Μαρίνης, Αλίνα Μάτσα, Μηνάς Μαυρικάκης, Στέλλα Μελετοπούλου, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Βάσω Τρίγκα, Βιργινία Φιλιππούση, Γιώργος Χαδούλης, Αθηνά Χατζή και πολλοί ακόμη.

ΘΕΑΤΡΟ

«Επτά επί Θήβας»

Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώνοντας την πανελλαδική περιοδεία της, η καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, παρουσιάζεται για τρεις παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης. Από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

ΔΡΑΣΕΙΣ

«Σκοτεινή μνήμη»

Θεσσαλονίκη

Στο φεστιβάλ μυστηρίου «Mysticon» συμμετέχει και φέτος η Thessaloniki Walking Tours, διοργανώνοντας τρεις θεματικούς περιπάτους με ξεναγό τον αρχαιολόγο Τάσο Παπαδόπουλου. Την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στη «Σκοτεινή μνήμη» της πόλης, από τη σφαγή των προξένων έως τη δολοφονία του Λαμπράκη. Συνάντηση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Reworks Festival

Θεσσαλονίκη

O Federico Albanese, η Μόνικα (φωτ.), ο  Βen Clock και πολλά ακόμη ονόματα της διεθνούς και εγχώριας σύγχρονης μουσικής σκηνής συμμετέχουν στο φετινό Reworks Festival, που πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου σε διάφορους χώρους της πόλης και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια πλατφόρμα νέων ιδεών και πρακτικών γύρω από τον πολιτισμό, την ψηφιακή τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα.

ΝΑΞΟΣ

Οι «Νέες

Μυθολογίες»

Στον Πύργο Μπαζαίου, στη Νάξο, συνεχίζεται η έκθεση «New Mythologies» καθημερινά έως τις 25 του μηνός. Επτά καλλιτέχνες, ο Hiroshi Egami από την Ιαπωνία, η Mireya Samper και η Kristjana Samper από την Ισλανδία, ο Saulius Valius και η Diana Radaviciute από τη Λιθουανία, ο Δημήτρης Δημητριάδης και ο Klaus Pfeiffer από την Ελλάδα αφηγούνται με διαφορετικά εκφραστικά μέσα –λόγο, ζωγραφική, γλυπτική, βίντεο, εγκαταστάσεις in situ– νέες μυθολογίες, επιδιώκοντας να αποκαλύψουν τη δυναμική της προβολής των ιδεών που κρύβονται μέσα μας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εως τέλη Νοεμβρίου η έκθεση στο ΜΙΕΤ

Παράταση έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου παίρνει η έκθεση «Η συνοικία των Εξοχών στη Θεσσαλονίκη, 1885-1912» στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασ. Ολγας 108), σε συνεργασία με το University Studio Press και επιμέλεια του Βασίλη Κολώνα, καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τρίτη έως και Κυριακή 10.00-18.00. Δευτέρα κλειστά). Ξεναγήσεις: Κυριακή, 12.00 από τον Βασίλη Κολώνα και Τετάρτη, 17.00 από τον Γιάννη Επαμεινώνδα, διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου του ΜΙΕΤ.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Ενας αμπελώνας εμπνέει τέχνη

Τα «σκιάχτρα» αποτελούν το κεντρικό θέμα των έργων τέχνης που κλήθηκαν να φιλοτεχνήσουν οι Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες στο διάστημα της φιλοξενίας τους στον αμπελώνα του Κτήματος Σιγάλα, στη Σαντορίνη. Η έκθεση, που προέκυψε, θα παρουσιάζεται στον χώρο του Κτήματος έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Συμμετέχουν οι Κώστας Γουζέλης, Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Blind Adam, Jose Angelino, Nunzio κ.ά. Στο Οινοποιείο εκτίθενται φωτογραφίες των Πάνου Κοκκινιά και Γιώργου Χαϊδόπουλου, επίσης με θέμα το σκιάχτρο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αφιέρωμα της ΚΟΘ στη Μαρία Κάλλας

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ξεκινά την 58η καλλιτεχνική της περίοδο με ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, την Παρασκευή, 16/9, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (9 μ.μ.). Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου συμπράττει με την ΚΟΘ σε αυτό το πλούσιο λυρικό πρόγραμμα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, ερμηνεύοντας δημοφιλείς άριες όπως «Ritorna Vincitor» από την «Αΐντα», «Con onor muore… Tu! Tu! Tu!» από τη «Μαντάμα Μπατερφλάι» κ.ά. Εισιτήρια 15 ευρώ στην πλατεία και 10 στα θεωρεία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή