Ναι μεν, αλλά…

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχίζει (;) λοιπόν σήμερα το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Το ερωτηματικό απαραίτητο, αφού μέχρι και το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί. Τώρα, επειδή θα ξεκινήσει, δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα συνεχιστεί και ομαλά και χωρίς διακοπές. Οι οιωνοί κάθε άλλο παρά καλοί είναι.

Ηδη, η επιδρομή κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια της κλήρωσης της Φούτμπολ Λιγκ, οι περιπετειώδεις εκλογές της ΕΠΟ, όπως και οι πρόσφατες εισηγήσεις του εισαγγελέα, προμηνύουν ένα κύμα αντιδράσεων.

Και σίγουρα η ατμόσφαιρα… μυρίζει μπαρούτι.

Πολλοί ισχυρίζονται πως οι αντιπαραθέσεις στο ποδόσφαιρο έχουν σχέση και με τα οικονομικά, πολιτικά και πρόσφατα με τα τηλεοπτικά συμφέροντα. Σίγουρα, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Να ελπίζουμε πως αυτή δεν θα αποτελέσει το ολοκαύτωμα του δημοφιλέστερου αθλήματος της χώρας μας.

Οσο απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις στο αν θα κυλήσει ομαλά το πρωτάθλημα άλλο τόσο αισιόδοξες είναι σχετικά με τη βία και το ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα. Κι αυτό επειδή οι πρώτες ενδείξεις, από τα επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δείχνουν πως η «ψαλίδα» έχει κλείσει μεταξύ των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός, κατά την προσφιλή τακτική της διοίκησής του, έκανε άλλο ένα πάρε – δώσε, με αποτέλεσμα, και σε συνδυασμό με την αλλαγή δύο προπονητών, να ξεκινήσει τις εγχώριες υποχρεώσεις του, με μία ενδεκάδα παικτών που πιθανότατα δεν θα έχουν παίξει άλλο παιχνίδι μαζί. Ηδη οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν ακριβά αυτόν τον… μη σχεδιασμό, με τον αποκλεισμό τους να διεκδικήσουν την είσοδό τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ, που έδειξε πως δημιούργησε ένα ρόστερ βάσει ενός καλύτερου προγραμματισμού από τον περυσινό, φανέρωσε αρκετά καλά στοιχεία. Η εμπιστοσύνη της διοίκησης στο πρόσωπο του Ιβιτς για πολλούς είχε οικονομικό κριτήριο και όχι την επιτυχία τού να τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ. Μένει στον ίδιο να αποδείξει το αντίθετο. Κτίζει ένα σύνολο με δικές του επιλογές, αν και θα επιθυμούσε να αποκτούσε έναν κυνηγό κρούσης για να μην αισθάνεται μόνος, αλλά και… σίγουρος ο Αθανασιάδης.

Ο Παναθηναϊκός, με ένα μπαράζ απόκτησης ξένων παικτών, άλλαξε ριζικά την εικόνα του. Τα πρώτα δείγματα είναι κάτι περισσότερο από θετικά, αφού όλοι οι νεοαποκτηθέντες έδειξαν να προσαρμόζονται άμεσα στον σχεδιασμό του Στραματσόνι. Τα αποτελέσματα αλλά και οι εμφανίσεις στα ευρωπαϊκά ματς δημιούργησαν ένα κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας στους οπαδούς και η πρώτη ανταμοιβή προς τη διοίκηση ήταν η αύξηση των πωλήσεων των διαρκείας και η εγγραφή νέων μελών στην Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε να συνεχίσει στην Ευρώπη. Πιθανώς επειδή είχε την ισχυρότερη αντίπαλο από τους υπόλοιπους. Αυτό όμως δεν απογοήτευσε τη διοίκηση, που, παρά την απώλεια χρημάτων, προχώρησε σε μεταγραφές που την καθιστούν υποψήφια, με πολλές αξιώσεις, στη διεκδίκηση του τίτλου. Το θέμα είναι να «δέσει» ο Κετσπάγια ένα σύνολο με σταθερή απόδοση. Κάτι που της έλειψε και στα ευρωπαϊκά όσο και στα φιλικά ματς.

Φυσικά, όλα αυτά πάντα σε θεωρητικό επίπεδο. Γιατί πολλές φορές ο σχεδιασμός επί χάρτου δεν… βγαίνει επί χόρτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή