Πίσω από τις κάμερες

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2008 και το 2016

To 2008 δικάστηκαν στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο πρόεδρος της ΕΠΟ Β. Γκαγκάτσης και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου της ομοσπονδίας. Η υπόθεση αφορούσε χρήματα που δόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην ΕΠΟ για έργα στον Αγιο Κοσμά και για… τους λιγνιτωρύχους του νομού Φλώρινας – εκλογικής περιφέρειας του διατελέσαντα υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Λιάνη. Οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν «λόγω αμφιβολιών», όμως, για να οδηγηθούν στο ακροατήριο, είχε προηγηθεί η παραπομπή τους σε δίκη με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει τώρα, με την παραπομπή μελών του προεδρείου της ΕΠΟ σε δίκη για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της «κάρτας υγείας», η τότε πολιτική ηγεσία του αθλητισμού δεν προχώρησε σε διαπιστωτική πράξη έκπτωσης των κατηγορουμένων από τις θέσεις που κατείχαν στο ποδόσφαιρο. Είναι (και) θέμα πολιτικής βούλησης…

ΜΠΛΟΥ.

Θέμα προσωπικής κόντρας

Οι πόρτες του Δ.Σ. της ΕΠΟ είναι εδώ και πολλά χρόνια «ερμητικά κλειστές» για τους δημοσιογράφους, παρότι οι συνεδριάσεις έως το 2001 γίνονταν παρουσία τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα συμβούλια της Σούπερ Λίγκας. Ο νέος πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ Στέλιος Σφακιανάκης πήρε την απόφαση να επιτρέψει στους δημοσιογράφους να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, κάτι που προσέκρουσε στην άρνηση της πλειοψηφίας. Αφορμή, «προσωπική» κόντρα προέδρου ΠΑΕ με δημοσιογράφο που πήγε να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση.

ΜΠΛΟΥ.

Μπορούν να μάθουν

Eφόσον έχουν τεθεί κριτήρια υποψηφιότητας για την 14η ομάδα της Α1 μπάσκετ και εφόσον έχουν κατατεθεί οι φάκελοι των προσκεκλημένων συλλόγων με τα στοιχεία που ζητήθηκαν, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, κάθε υποψία και… καχυποψία για την απόφαση της 5μελούς επιτροπής είναι αβάσιμες. Και όταν βγει η απόφαση, την ερχόμενη εβδομάδα, οι ομάδες που θα απορριφθούν έχουν δικαίωμα να πληροφορηθούν για τα κριτήρια που υστερούσαν οι φάκελοί τους.

Γ.Β.

Ρωσία πίσω από την απουσία

Επισκίασε την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων η απουσία του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, πρωτοφανής τα τελευταία 30 χρόνια. Ο Γερμανός παράγοντας προφασίστηκε έκτακτη υποχρέωση, αλλά ο διεθνής Τύπος βρίθει σχολίων περί ρήξης του με την ηγεσία της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, λόγω της απόφασης της τελευταίας να αποκλείσει εντελώς τους Ρώσους αθλητές από τη διοργάνωση, ενώ ο κ. Μπαχ είχε «γλυκάνει» τη Μόσχα πετώντας το μπαλάκι των αποφάσεων περί αποκλεισμού των Ρώσων στις παγκόσμιες ομοσπονδίες κάθε αθλήματος.

Γ.Γ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή