Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτκα

Στην αγορά ενέργειας

Σε αξιοπρεπή επίπεδα για τα δεδομένα της ρηχής χρηματιστηριακής αγοράς κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Μέτκα. Η θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου εμφάνισε εβδομαδιαίες απώλειες 5,97% στον μετοχικό τίτλο, ενώ περισσότερα από 400.000 τεμάχια άλλαξαν χέρια στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου. Η Μέτκα συνεχίζει και τη φετινή χρονιά να ενισχύει τη θέση της στους βασικούς τομείς δραστηριότητας μέσω της ενδυνάμωσης της παρουσίας της Protergia στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Μάρμαρα Κυριακίδης

Κέρδη 6,67 εκατ.

Σε κερδοφόρο πορεία διατηρείται και το 2016 η βιομηχανία μαρμάρων Κυριακίδης, γεγονός που αποτυπώνεται θετικά και στην πορεία της μετοχής. Ο τίτλος της εισηγμένης κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 3,63% και αναρριχήθηκε στα 2,850 ευρώ (κλείσιμο 8/9/16). Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου 2016, η εταιρεία εμφάνισε ενοποιημένα καθαρά κέρδη ύψους 6,67 εκατ. ευρώ από 5,77 εκατ. ευρώ που ήταν η κερδοφορία την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Στις 30 Ιουνίου του 2016 τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης διαμορφώθηκαν στα 51,5 εκατ. ευρώ.

Nexans Eλλάς

Σημαντικοί πελάτες

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της Nexans Eλλάς, με αποτέλεσμα ο μετοχικός τίτλος να καταγράψει πτώση 19,63%. Η θυγατρική του γαλλικού ομίλου Alcatel βασίζεται σε μεγάλους πελάτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν τους όρους συνεργασίας ή και να διακόψουν την αγορά προϊόντων της εισηγμένης. Το 2015 υπήρχαν σημαντικού μεγέθους πελάτες, οι οποίοι απορρόφησαν σημαντικό τμήμα του κύκλου εργασιών της εταιρείας όπως (εταιρείες του ομίλου ΔΕΗ: 18,6%, εταιρείες βόρειας Αφρικής: 13,3%, OTE: 3,8%).

Jumbo

Νέα καταστήματα

Εβδομαδιαία κέρδη 2,68% κατέγραψε η μετοχή του Jumbo και διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 11,100 ευρώ (κλείσιμο 8/9/16). Η διοίκηση του ομίλου έχει ξεκαθαρίσει ότι ουδεμία πρόθεση έχει να αλλάξει το υφιστάμενο προϊοντικό μείγμα της και δεν προτίθεται να εισέλθει στην αγορά τροφίμων, στην αγορά ηλεκτρονικών προϊόντων, καθώς και στην αγορά φαρμάκων όπως ανέφεραν δημοσιεύματα στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Ο όμιλος Jumbo συνεχίζει και τη φετινή χρονιά να δημιουργεί νέα καταστήματα εντός και εκτός Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή