Αυξάνεται η εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων στην Κίνα

Αυξάνεται η εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων στην Κίνα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Κίνα θα αυξηθούν περίπου 4% στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με έκθεση του Κρατικού Κέντρου Πληροφοριών. Η αντοχή της κινεζικής οικονομίας, οι εύρωστες υποδομές και η τεράστια αγορά της θα συνεχίσουν να προσελκύουν ξένους επενδυτές, αναφέρεται στην έκθεση.

Επιπλέον, η Κίνα έχει μειώσει το όριο για τις ξένες επενδύσεις και προωθεί επίσης μεταρρυθμίσεις για το περαιτέρω άνοιγμα του τομέα των υπηρεσιών, αναφέρει η έκθεση. Προβλέπει, ωστόσο, ότι ορισμένοι παράγοντες είναι πιθανό να περιορίσουν σε χαμηλά επίπεδα την αύξηση των ξένων επενδύσεων, όπως η περαιτέρω ανατίμηση του γουάν, καθώς και το αυξανόμενο κόστος και η φθίνουσα κερδοφορία στις βιομηχανίες έντασης εργασίας της Κίνας.

Και «εγχώριο» ενδιαφέρον

Στους πρώτους επτά μήνες του 2016, οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Κίνα αυξήθηκαν 4,3% σε ετήσια βάση έναντι 5,1% στο πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η έκθεση προβλέπει ότι οι επενδύσεις από την Κίνα προς το εξωτερικό θα αυξηθούν περισσότερο από 20% στο δεύτερο εξάμηνο, κυρίως λόγω του ενδιαφέροντος από τις εγχώριες εταιρείες και του χαμηλότερου κόστους επένδυσης, εν μέσω μιας υποτονικής παγκόσμιας οικονομίας.

Επίσης, η στρατηγική της Κίνας για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα οδήγησε στην ίδρυση περισσότερων εταιρειών, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και σε μία ώθηση για τη βιομηχανική αναδιάρθρωση, δήλωσε ο Λιν Νιανσιού, αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου φέτος ιδρύθηκαν 2,62 εκατ. εταιρείες, αριθμός αυξημένος κατά 28,6% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015, σημείωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου. Οι νέες εταιρείες δημιούργησαν 1,46 εκατ. θέσεις εργασίας στο πρώτο εξάμηνο, από τις οποίες οι 230.000 δημιουργήθηκαν μόνο στον Ιούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή