Μέτρα χαλάρωσης λαμβάνει η Σιγκαπούρη

Μέτρα χαλάρωσης λαμβάνει η Σιγκαπούρη

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης στην αγορά κατοικίας από το 2009 έλαβε πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, καθώς η οικονομία έχει επιβραδυνθεί κι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτοι «τριγμοί» και στην κτηματαγορά και κυρίως σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση στεγαστικών δανείων. Ετσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να χαλαρώσει το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού, καθώς πλέον, όσα νοικοκυριά προχωρήσουν σε σχετικές ρυθμίσεις των δανείων, δεν θα υποχρεούνται να πληρώνουν τουλάχιστον 60% της δόσης τους.

Η απαλλαγή αυτή αφορά μόνο τις περιπτώσεις δανειοληπτών που ρυθμίζουν στεγαστικό με το οποίο χρηματοδοτήθηκε η αγορά της κατοικίας στην οποία μένουν. Επίσης, δεν θα αφορά νέα στεγαστικά που θα εκδοθούν στο μέλλον. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι τιμές των κατοικιών και οι συναλλαγές ακολουθούν πλέον φθίνουσα πορεία, καθώς η επιβράδυνση της πορείας σημαντικών επιχειρηματικών κλάδων για τη Σιγκαπούρη, όπως ο πετρελαϊκός, έχουν πλήξει τα εισοδήματα αρκετών νοικοκυριών λόγω απολύσεων και μειώσεων μισθών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή