Πρόσωπα και πράγματα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο γραφείο στη Βουλγαρία θα λειτουργήσει η «Δανός»

Νέο γραφείο στην αγορά της Βουλγαρίας αναμένεται να λειτουργήσει το αμέσως προσεχές διάστημα η εταιρεία Δανός Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων. Το νέο γραφείο θα συσταθεί μέσω τοπικής συνεργασίας, ενώ θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία και στις υπόλοιπες αγορές όπου δραστηριοποιείται, διατηρώντας και την εκπροσώπηση της BNP Paribas Real Estate. Παράλληλα, η εταιρεία μελετά το ενδεχόμενο εισόδου και σε μία ακόμα αγορά των Βαλκανίων, μικρότερου βεληνεκούς, επίσης σε συνεργασία με τοπικό εταίρο. Υπενθυμίζεται ότι η Δανός διαθέτει ήδη παρουσία και στην αγορά της Σερβίας. Η εταιρεία ξεκίνησε από την Κύπρο το 1968 από τον κ. Ηλία Δανό, ενώ το 1995 εγκαινίασε την δραστηριότητά της και στην ελληνική αγορά, με τη συνεργασία με την BNP Paribas Real Estate να ξεκινά το 2008.

Alpha Bank και Πειραιώς πωλούν δύο ακίνητα της ΑΕΓΕΚ

Την πώληση δύο σημαντικών ακινήτων που έχουν περάσει στον έλεγχό τους από τη διάσωση της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΕΓΕΚ το 2008 δρομολογούν το προσεχές διάστημα η Alpha Bank και η Πειραιώς. Συγκεκριμένα, οι δύο τράπεζες αναμένεται να αναζητήσουν επενδυτές για την έκταση των 600 στρεμμάτων στην Κέρκυρα, το περίφημο Κτήμα Μέρλιν, που ενδείκνυται για τουριστική αξιοποίηση, όπως επίσης και το λιμάνι του Αστακού με την ομώνυμη βιομηχανική περιοχή, στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Υπενθυμίζεται ότι το Κτήμα Μέρλιν, συνολικής επιφάνειας της τάξεως των 608 στρεμμάτων, βρίσκεται στην περιοχή Δασιά της Κέρκυρας και ελέγχεται από τη θυγατρική εταιρεία της Alpha Bank APE Fixed Assets Α.Ε. Η έκταση ανήκε στην ΑΕΓΕK και μεταβιβάστηκε στις πιστώτριες τράπεζές της, στο πλαίσιο της εξυγίανσης της τεχνικής εταιρείας.

Τη λειτουργία νέου γραφείου στην Ευρώπη μελετά η DBRS

Τη λειτουργία νέου γραφείου στην ηπειρωτική Ευρώπη μελετά ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας επηρεάσει αρνητικά τις δραστηριότητες στην Ε.Ε. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του οίκου στην Ευρώπη Ντέτλεφ Σολτσκ, στο πρακτορείο Reuters, η εγγραφή και η εποπτεία από την Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) είναι πολύ σημαντικές για την εταιρεία και τους πελάτες της, καθώς είναι απαραίτητο να μπορεί να προωθεί τις υπηρεσίες της εντός της Ε.Ε. και να παραμείνει αναγνωρισμένη εταιρεία αξιολογήσεων από την ΕΚΤ. Το πρόβλημα για την DBRS είναι ότι η πλειονότητα των αναλυτών της στην Ευρώπη εδρεύουν στο Λονδίνο, γεγονός που πιθανώς να επιβάλει αλλαγές στο υφιστάμενο επιχειρηματικό μοντέλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή