Κ. Μητσοτάκης: Πρέπει να «φύγουν»

Κ. Μητσοτάκης: Πρέπει να «φύγουν»

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για προσφυγή στις κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει, σε σημερινή του συνέντευξη στην Real News, τον φόβο του πως η οικονομία βρίσκεται σε διαρκή κατήφορο, οι πολίτες σε απόγνωση και το κράτος σε ανυποληψία.

«Η ίδια η ποιότητα της Δημοκρατίας μας απειλείται. Διαμορφώνονται συνθήκες που δεν αντιστοιχούν πλέον σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Πρέπει να φύγουν», δηλώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως όσο καθυστερούν οι εκλογές τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης.

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης εντάσσει τη μείωση της φορολογίας καθώς και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα πρώτα 2 χρόνια της κυβέρνησης.

Αποφασισμένος να «τελειώσει με το άβατο των Εξαρχείων, από τον πρώτο μήνα», εμφανίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για αποκατάσταση και διαφύλαξη της τάξης και του νόμου «παντού στην Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ελευθερία, χωρίς ασφάλεια εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως «έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε εκλογική πελατεία».

Αναφερόμενος στις διαδικασίες αδειοδότησης των καναλιών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τον έλεγχο της ενημέρωσης των πολιτών και για αυτόν τον λόγο προχώρησε σ’ έναν «διαγωνισμό – καζίνο, έναν διαγωνισμό παρωδία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, και θεσμοθετώντας τη διαπλοκή».

«Σε μια δημοκρατική κανονική χώρα, αυτός ο διαγωνισμός δεν θα είχε διεξαχθεί ποτέ. Κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται ότι κάποιος που επενδύει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε μια τηλεοπτική επιχείρηση δεν θα τα πάρει ποτέ πίσω απ’ αυτήν. Άρα η πλειοδοσία οδηγεί σε διαπλοκή και αδιαφάνεια. Εμείς είμαστε ενάντια σε κάθε διαπλοκή», προσθέτει.

Αφού σημείωσε ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την δέσμευσή του για κατάργησή και επιστροφή των σχετικών αρμοδιοτήτων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

«Στη δικιά μας λογική δεν μπορεί να υπάρχει κανείς περιορισμός στον αριθμό των καναλιών. Πόσα κανάλια θα λειτουργούν θα το κρίνει τελικά η ίδια η αγορά και όχι ο υπουργός – καναλάρχης».

Ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνει άλλη μια φορά, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλείσουν τα κανάλια και να μείνουν οι εργαζόμενοι χωρίς δουλειά. Είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία και τον πλουραλισμό» και υπογραμμίζει ότι «τα έσοδα που θα χάσει το Κράτος από φόρους, τέλη και εισφορές σε περίπτωση που διακοπεί βίαια η λειτουργία καναλιών θα είναι περισσότερα από τα όποια οφέλη από το διαγωνισμό παρωδία του κ. Παππά»

Αναφέρει ότι σε βάθος δεκαετίας, το κράτος θα χάσει 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ και προσθέτει: «Την ώρα που η κυβέρνηση θριαμβολογεί για τα 246.000.000 ευρώ που θα πάρει – αν πάρει – σε βάθος τριετίας, δίνει 465.000.000 ευρώ ως πανωπροίκι στους εργολάβους για να συνεχίσουν τα έργα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Έργα που σταμάτησαν από τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη, το 2015».

«Διεκδικώ», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, «να κερδίσω την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού (…) Να σηκώσουμε από το καναπέ τους εκείνους τους απογοητευμένους πολίτες που απέχουν συστηματικά από τις εκλογές», υπογραμμίζει εκφράζοντας την βεβαιότητα πως, στις επόμενες εκλογές, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να διευρύνει την απήχησή της πολύ πέρα από το παραδοσιακό της ακροατήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή