Τα «greek statistics» και η ΕΛΣΤΑΤ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την Ελλάδα στη μνημονιακή στενωπό για έβδομο πλέον χρόνο, η πολιτική και δικαστική διελκυστίνδα σχετικά με τα «greek statistics» προκαλεί αντιδράσεις από τους εταίρους της χώρας και αντιμετωπίζεται, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ως ένα ακόμη δείγμα της «ελληνικής ιδιαιτερότητας».

Στα καθ’ ημάς, ωστόσο, η «υπόθεση Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ» αποτελεί αντικείμενο δημόσιας όσο και υπόγειας πολιτικής αντιπαράθεσης. Δεν θα μπορούσε ίσως να είναι και διαφορετικά, καθώς επί των χειρισμών της κυβέρνησης Παπανδρέου τους τελευταίους μήνες του 2009 και επί των αποφάσεων του Ανδρ. Γεωργίου εδράζεται η μάχη «δικαίωσης» δύο πρώην πρωθυπουργών: του κ. Κ. Καραμανλή και του κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά και οι ισορροπίες σε Κεντροδεξιά και Κεντροαριστερά. Δεν είναι τυχαία η επιλογή της κυβέρνησης να «επενδύσει» στις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης (ΣΚΑΪ) επισημαίνει την εν εξελίξει δικαστική έρευνα και τονίζει ότι «αυτό που έχει αξία είναι να κοιτάμε μπροστά».

Καθώς αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών επί της αίτησης αναίρεσης του αρχικού απαλλακτικού βουλεύματος για τον κ. Γεωργίου και ξεκινάει νέα έρευνα, κατ’ εντολήν της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η εστία αντιπαράθεσης γύρω από τα ελληνικά στατιστικά μοιάζει να έχει αρκετό καύσιμο ακόμη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή