Συνέδριο για τη Δημοκρατία στην Αθήνα

Συνέδριο για τη Δημοκρατία στην Αθήνα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιο εντυπωσιακό από κάθε άλλη χρονιά είναι το πρόγραμμα του φετινού Athens Democracy Forum, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα και στη Μεσσηνία την ερχόμενη εβδομάδα. Το συνέδριο, που διοργανώνουν οι New York Times σε συνεργασία με την «Καθημερινή», το Ταμείο Δημοκρατίας του ΟΗΕ και τον Δήμο Αθηναίων, θα τιμήσουν με την παρουσία τους κορυφαίες φυσιογνωμίες της διεθνούς πολιτικής και της οικονομικής επιστήμης, ακτιβιστές και δημοσιογράφοι με παγκόσμια επιρροή.

Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι ο νομπελίστας των Οικονομικών Πολ Κρούγκμαν, ο Εμανουέλ Μακρόν, που αναμένεται να δηλώσει σύντομα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Γαλλίας, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και η διάσημη δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ. Στο συνέδριο θα παρέμβει επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης ο Εντουαρντ Σνόουντεν, οι αποκαλύψεις του οποίου για το εύρος των παρακολουθήσεων της αμερικανικής NSA προκάλεσαν αναταράξεις παγκοσμίως και έθεσαν σε πιο αιχμηρή μορφή το δίλημμα μεταξύ ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικότητας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στις έξι μέρες του συνεδρίου, από τις 13 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, σε διάφορες τοποθεσίες (Ζάππειο, Στοά του Αττάλου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Costa Navarino) θα συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Οι καλεσμένοι θα καταπιαστούν με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, την έλξη του λαϊκιστικού αυταρχισμού στις δυτικές δημοκρατίες, τη συμβατότητα της φιλελεύθερης δημοκρατίας με τη θρησκεία, τη σχέση των δημοκρατικών θεσμών με τον κόσμο των επιχειρήσεων, την τεράστια πρόκληση της μετανάστευσης κ.ά.

Στην Costa Navarino, όπου θα μεταβούν οι προσκεκλημένοι του συνεδρίου το Σαββατοκύριακο, η έμφαση θα είναι σε θέματα αρχιτεκτονικής και αστικού σχεδιασμού, όπως αυτά συνδέονται με το δημοκρατικό πολίτευμα. Το πρόγραμμα εκεί περιλαμβάνει φιλοσοφικούς περιπάτους αλλά και την ευκαιρία να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τους κήπους και την αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Το συνέδριο συνοδεύεται από πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως ξεναγήσεις στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη Ρωμαϊκή Αγορά, μία συναυλία με την Αλκ. Πρωτοψάλτη, αλλά και μία παιδική έκθεση με θέμα «Η δημοκρατία μου» και μία παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Ελληνογαλλικού Λυκείου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του συνεδρίου: www.athensdemocracyforum.com.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή