Ν. Παππάς: «Η ΝΔ έχει εξαντληθεί στην προσπάθεια να ματαιώσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες»

Ν. Παππάς: «Η ΝΔ έχει εξαντληθεί στην προσπάθεια να ματαιώσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες»

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Νέα Δημοκρατία έχει εξαντληθεί στην προσπάθεια να ματαιώσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και την καλεί να απαντήσει «έστω και τώρα» γιατί δεν έκανε διαγωνισμό τόσα χρόνια, και να δεσμευτεί πως αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Ειδικότερα, στη δήλωση του ο κ. Παππάς αναφέρει πως «τελικά το άνθος της ντροπής δεν ανθίζει ούτε στο Μοσχάτο όπως δεν άνθιζε στη Συγγρού». «Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και η ΝΔ καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει», τονίζει και προσθέτει πως «όλοι οι υποψήφιοι έχουν ασκήσει έως εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα στη μέχρι τώρα διαδικασία».

«Η ΝΔ», σημειώνει, «έχει εξαντληθεί στην προσπάθεια να ματαιώσει το διαγωνισμό που φέρνει 246 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο. Δεσμεύεται μάλιστα πως θα επιστρέψει τα χρήματα».

«Ας απαντήσει λοιπόν έστω και τώρα. Γιατί δεν έκανε διαγωνισμό τόσα χρόνια; Ας δεσμευτεί έστω και τώρα πως αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού», καταλήγει στη δήλωση του ο υπουργός Επικρατείας.

«Η κυβέρνηση είναι ένα και το αυτό με τη διαπλοκή»

«Ο κ. Παππάς έχει εξαντλήσει κάθε μέσο για να μην δώσει στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των 4 υπερθεματιστών, όπως ζητάνε οι πολίτες», σημειώσε σε απάντηση της η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως είναι καθήκον της να αγωνιστεί για την πολυφωνία και την αχειραγώγητη ενημέρωση των πολιτών.

«Είναι υποχρέωση Δημοκρατίας», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, δεσμευόμενη για τα ακόλουθα:

1. Θα καταργήσει τον νόμο που θέλει να επιβάλει τον ολοκληρωτισμό του ΣΥΡΙΖΑ στην ελεύθερη ενημέρωση.

2. Θα φέρει τον υπουργό – καναλάρχη μαζί με τους 4 υπερθεματιστές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να ελεγχθεί ενδελεχώς η προέλευση των χρημάτων που προσφέρθηκαν και να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του δημοσίου.

«Τι φοβάται ο κ. Παππάς και δεν έρχεται στην Επιτροπή της Βουλής; Τι έχει να κρύψει; Το επαναλαμβάνουμε με δύναμη. Δεν μπορούν να κρυφτούν. Οι πολίτες τους έχουν καταλάβει. Στο λεξικό πλέον, Τσίπρας, Παππάς, Καμμένος και διαπλοκή είναι συνώνυμα», υπογραμμίζει η Πειραιώς.

Νωρίτερα με ανακοίνωσή της η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο τους Έλληνες.

«Ο διαγωνισμός παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, εξελίσσεται σε βατερλό του κ. Παππά και μνημείο αδιαφάνειας της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Αντί να δώσουν στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών, αρκούνται σε μια απλή δήλωσή τους ότι καλύπτουν το τίμημα που πλειοδότησαν για να λάβουν μια από τις τέσσερις άδειες», σημείωσε η Πειραιώς, επισημαίνοντας πως η διαφάνεια αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη μάχη κατά της διαπλοκής, «με την οποία η κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι είναι ένα και το αυτό».

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση πρόσθεσε ότι οι πολίτες απαιτούν από την κυβέρνηση και τον κ. Παππά, να αποδεχθούν το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και να προσκομίσουν το σύνολο των στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων υπερθεματιστών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, από τα οποία να αποδεικνύεται η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων τους.

«Αρκετά πια με τα αστεία. Κανείς δεν ανέχεται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα οι πολίτες να μένουν στο σκοτάδι», υπογράμμισε η ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή