ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

ΝΔ: «Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» οι δηλώσεις Τσίπρα για ΣτΕ και τηλεοπτικές άδειες

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Νέα Δημοκρατία, Τηλεοπτικές άδειες, Τσίπρας Αλέξης

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την χθεσινή δήλωσή του ότι το ΣτΕ θα κρίνει συνταγματική τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. 

«Ο κ. Τσίπρας χθες προέβη σε μια ωμή, προκλητική και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Προδίκασε το αποτέλεσμα των προσφυγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νόμου Παπά για την ακύρωση του διαγωνισμού  για τις τηλεοπτικές άδειες», αναφέρει η ΝΔ και συνεχίζει:
 
«Είμαστε βέβαιοι ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα επιτελέσουν με ευθύνη το καθήκον τους και θα λειτουργήσουν κατά συνείδηση και όχι κατ' εντολή του κ. Τσίπρα».

Μαξίμου: Η ΝΔ θυμήθηκε τώρα και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

«Στην συνέντευξή του στην ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός δήλωσε επί λέξει ότι “η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η Κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως”. Ας μην ανησυχεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, που θυμήθηκε προσφάτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και κυρίως ας βρει κάτι άλλο να κάνει, από το να λειτουργεί σαν γραφείο τύπου των καναλαρχών», απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου, για να ακολουθήσει ανταπάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου:

«Ο κ. Τσίπρας, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται στη δεινή θέση να αναγκάζεται να διαψεύσει τον εαυτό του. Όμως, αυτό που είπε χθες δεν αλλάζει. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, είπε: “Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα”.Πρόκειται για ωμή, δημόσια παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Όλα τα άλλα είναι φτηνή προπαγάνδα».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ