Έκθεση “Εστίες φύσης” στο metamatic:taf

Έκθεση “Εστίες φύσης” στο metamatic:taf

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To metamatic:taf με χαρά φιλοξενεί την έκθεση Εστίες φύσης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου.

H έκθεση συνιστά μία περιπατητική διαδρομή στον χώρο του metamatic:taf, τόσο στα δέκα δωμάτια του ιστορικού κτίσματος, όσο και τον κύριο εκθεσιακό του χώρο. Με άξονα τη φύση κατασκευάζονται τοπία, ύλη και καταστάσεις, δίνοντας την ευκαιρία στον άνθρωπο να επανατοποθετηθεί σε σχέση με το αστικό τοπίο που διαρκώς αλλάζει.

Η δομή του πολυποίκιλου φυσικού κόσμου που αρθρώνεται από το υλικό και το άυλο, με τη φυσική και μεταφυσική του διάσταση, εδώ οργανώνεται από το βίωμα και την έρευνα των καλλιτεχνών, που συνθέτουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις των έργων.  Η έκθεση αποτελεί μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της έννοιας της φύσης, καθώς αυτή αναπτύσσεται στο αστικό περιβάλλον, αλλά και της ίδιας της έννοιας του ανθρώπου ιδωμένου ως σώμα-φύση και αναπόσπαστο κομμάτι αυτού. 

Η συνάντηση 15 καλλιτεχνών από ετερόκλητα πεδία δράσης, αναπαραστατικών και παραστατικών τεχνών, διαμορφώνει μια πολυμορφική συνομιλία, ορίζοντας τη φύση ως προϋπόθεση της ανθρώπινης ύπαρξης και απόρροια της ανθρώπινης ενέργειας, ως δεδομένο, ως κεκτημένο, ως πεδίο αναζήτησης της προσωπικής αλήθειας, ή απλώς ως φύση και τίποτα περισσότερο από αυτό.

Συμμετέχουν: Ασήμης Αλεξίου, Μαρία Ανδρικοπούλου, Θάλεια Γκατζούλη, Δημήτρης Δήμας, Αγγελική Καλαμαρά, Νικόλας Μάστορας, Μαριλίζα Rendl-Παππά, Φωτεινή Πολυδώρου, Γιάννης Σωτηρίου, Κατερίνα Σωτηρίου (magenta), Άννα Τζώρτζη, Έλενα Τιμπλαλέξη (magenta), Κατερίνα Χάρου, Εμμανουήλ Χουσάκος.

Επιμέλεια Έκθεσης: Ορέστης Καρύδας

Τοποθεσία: metamatic:taf, Νορμανού 5, Αθήνα

Ημερομηνία: Εγκαίνια: Πέμπτη 22.09.2016, 20.30

Διάρκεια έκθεσης: 22.09 – 16.10.2016

Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12.00-21.00, Κυρ 12.00-19.00

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/3728/esties_fushs/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή