ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνιακά λάθη αναγνωρίζει το επιτελείο της Κλίντον

AFP, REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο εκπρόσωπος τύπου της Χίλαρι Κλίντον διαβεβαίωσε σήμερα ότι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, παρά μόνο πνευμονία, όπως ανακοίνωσε χθες το επιτελείο της.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα που δεν έχει γνωστοποιηθεί» δήλωσε ο Μπράιαν Φάλον στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, σημειώνοντας ότι νέες ιατρικές εκθέσεις θα δοθούν τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα.

«Πιστεύω ότι έως τα μέσα ή το τέλος της εβδομάδας θα επιστρέψει στην (προεκλογική) εκστρατεία» επισήμανε ο Μπράιαν Φάλον.

Ο εκπρόσωπος τύπου της πρώην υπουργού Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η Χίλαρι Κλίντον δεν είχε χάσει τις αισθήσεις της κατά την αδιαθεσία που ένιωσε λόγω της αφυδάτωσης και της ζέστης, που την ανάγκασε να αποχωρήσει άρον άρον από την τελετή προς τιμή των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 την Κυριακή το πρωί στη Νέα Υόρκη.

Αναγνώρισε δε το σφάλμα της έλλειψης επικοινωνίας σχετικά με το επεισόδιο της Χίλαρι Κλίντον, καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Χρειάστηκε να περάσουν πολλές ώρες προκειμένου το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον να δημοσιεύσει ένα δελτίο τύπου με το οποίο ενημέρωνε ότι η πολιτικός υποφέρει από πνευμονία, η οποία διεγνώσθη την Παρασκευή και τηρήθηκε μυστική έως την Κυριακή το βράδυ.

«Εκ των υστέρων, θα μπορούσαμε να είχαμε διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση και να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες ταχύτερα» υπογράμμισε.

Σήμερα η Χίλαρι Κλίντον ξεκουράζεται στην οικία της στο Τσαπάκουα, κοντά στη Νέα Υόρκη. Ματαίωσε τις εμφανίσεις της που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο στην Καλιφόρνια.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ