Συνάντηση Μέρκελ- Ολάντ ενόψει της συνόδου της Μπρατισλάβας

Συνάντηση Μέρκελ- Ολάντ ενόψει της συνόδου της Μπρατισλάβας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα την Πέμπτη προκειμένου να έχει μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, με στόχο «την εναρμόνιση» των θέσεων του Βερολίνου με το Παρίσι, την παραμονή της Συνόδου της ΕΕ στη Μπρατισλάβα, με επίκεντρο το Brexit, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της καγκελαρίας.

«Αυτή η συνάντηση θα συμβάλει στο να υπάρξει εναρμόνιση (των θέσεων) Γαλλίας- Γερμανίας πριν από την άτυπη Σύνοδο με θέμα την μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 16η Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα», όπου θα συμμετάσχουν τα 27 εναπομείναντα κράτη μέλη της ΕΕ, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της Άγγελα Μέρκελ σε ένα δελτίο Τύπου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, διευκρίνισε από την πλευρά της η γαλλική προεδρία.

Ενόψει αυτής της Συνόδου για την επόμενη ημέρα μετά το Brexit, που διεξάγεται τρεις μήνες μετά την απόφαση των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προετοιμάσει κοινές προτάσεις με στόχο να καταστήσουν την ευρωπαϊκή άμυνα περισσότερο «αποτελεσματική».

Αυτές οι προτάσεις συντάχθηκαν έπειτα από αίτημα του Φρανσουά Ολάντ και της Άγγελα Μέρκελ κι απευθύνονται στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Οι δύο ηγέτες ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στη Βαρσοβία και θα παρουσιάσουν τις σκέψεις τους την Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή