Πιο κοντά για την παιδεία Μητσοτάκης, Διαμαντοπούλου, Θεοδωράκης

Πιο κοντά για την παιδεία Μητσοτάκης, Διαμαντοπούλου, Θεοδωράκης

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα στον τομέα της Παιδείας εξαπέλυσαν το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η επικεφαλής του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση κ. Άννα Διαμαντοπούλου, που βρέθηκαν στο πάνελ παρουσίασης του βιβλίου του κ. Τάσου Αβραντίνη «Εκπαίδευση, μια ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει».

Στο ακροατήριο της εκδήλωσης βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης, αποδεικνύοντας ότι η ατζέντα της παιδείας μπορεί να οδηγήσει σε υπέρβαση των όποιων πολιτικών διαφορών.

Πιο κοντά για την παιδεία Μητσοτάκης, Διαμαντοπούλου, Θεοδωράκης-1

Άλλωστε, οι Κ. Μητσοτάκης και Άννα Διαμαντοπούλου είχαν συνυπάρξει και στις κινητοποιήσεις για το «νόμο Μπαλτά» ενώ η πρώην Υπουργός έχει ανοικτό δίαυλο με τη νέα ηγεσία της Ν.Δ., καθώς προ μηνών διοργανώθηκε εκδήλωση με αντικείμενο το ασφαλιστικό.

Πιο κοντά για την παιδεία Μητσοτάκης, Διαμαντοπούλου, Θεοδωράκης-2

Η κοινή παρουσία σχολιάστηκε και από την πρώην υπουργό Παιδείας, η οποία αν και αναγνώρισε ότι υπάρχει διαφορετική πολιτική προέλευση με τους κ. Μητσοτάκη και Αβραντίνη, προσέθεσε με νόημα ότι «ιδιαιτέρως στη χώρα μας απαιτούνται ανατροπές και διάλυση όλων των κλειστών συστημάτων στη διοίκηση, στην οικονομία, στα κόμματα και πάνω απ’ όλα στο εκπαιδευτικό σύστημα», επισήμανε.

Νωρίτερα, ο  κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκδηλώνει όλα τα νεομαρξιστικά απωθημένα της στον τομέα της εκπαίδευσης», ενώ σχολίασε για το «νόμο Διαμαντοπούλου» ότι η κυβέρνηση στην πράξη τον ξηλώνει αντί να αναζητά τρόπους για το πώς θα τον βελτιώσει.

Πιο κοντά για την παιδεία Μητσοτάκης, Διαμαντοπούλου, Θεοδωράκης-3
Πιο κοντά για την παιδεία Μητσοτάκης, Διαμαντοπούλου, Θεοδωράκης-4

Στο πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου του κ. Αβραντίνη συμμετείχε ο πανεπιστημιακός Θάνος Βερέμης, ενώ μεταξύ αυτών που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Καραγκούνης Τάσος Δημοσχάκης, Θανάσης Μπούρας και Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και Ιάσωνας Φωτήλας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Στέφανος Μάνος, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Μιράντα Ξαφά, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή