Αλαζονική συμπεριφορά από τον Π. Πολάκη

Αλαζονική συμπεριφορά από τον Π. Πολάκη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αγαπημένη ενασχόληση εξελίσσεται για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη η εκδήλωση επιθέσεων προς δημοσιογράφους, συχνά με ανοίκειους, άδικους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Αφορμή για το τελευταίο «κατόρθωμά του» στάθηκε η ερώτηση που απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη της ΔΕΘ η δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού  Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η οποία είπε, μεταξύ άλλων, και αναφερόμενη στην προοπτική να χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν εξασφάλισαν άδεια στον διαγωνισμό, «σας κοιτώ στα μάτια και νιώθω ότι με απολύετε». Ο κ. Πολάκης ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες από τον λογαριασμό της δημοσιογράφου, όπου εικονίζεται στη Βουλή (καλύπτει επί σειρά ετών το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ) με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την τότε κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη. Ο κ. Πολάκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις φωτογραφίες, χαρακτηρίζοντας την κ. Τσικρίκα «θεραπαινίδα και λιβανιστήρι των παράνομων καναλαρχών».

Για «αήθη επίθεση» και «κατρακύλα της κυβέρνησης στον αυταρχισμό» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ., με αφορμή τα όσα έγραψε ο κ. Πολάκης. «Είναι θλιβερή συνέχεια στην απειλή του να χώσει δημοσιογράφους “τρία μέτρα κάτω από τη γη”. Είναι ιταμή απόπειρα τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και φίμωσης κάθε ελεύθερης φωνής, που εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση», υπογραμμίζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ίδια η δημοσιογράφος σχολίασε (ρ/σ Βήμα fm) ότι «έχουν χάσει κάποιοι την ψυχραιμία τους, δεν πειράζει». Αφού, μάλιστα, διευκρίνισε ότι πρόκειται για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στη δουλειά, πρόσθεσε: «Αν λοιπόν θέλουν τόσο πολύ, να βγάλω και φωτογραφίες και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοκλασάτα, με τον πρωθυπουργό. Γιατί, με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν βγάζουν όλοι οι συντάκτες φωτογραφίες αναμνηστικές;».

Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, παρέχοντάς του, επί της ουσίας, για άλλη μία φορά κάλυψη στο μέτωπο που έχει ανοίξει με δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή