Τα πρώτα συμπεράσματα της πρεμιέρας

Τα πρώτα συμπεράσματα της πρεμιέρας

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ισόπαλο 2 – 2 στο «ΑΕΛ FC ARENA», Λάρισα και Ηρακλής συνέβαλαν με άλλα τέσσερα γκολ στη χορταστική εικόνα της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος και ανέβασαν στα 29 τον αριθμό των τερμάτων που σημειώθηκαν στα οκτώ παιχνίδια της κατ’ ουσίαν 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, μιας και μόνο στα χαρτιά ήταν η 3η. Οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή, αλλά προδόθηκαν από μια παιδαριώδη γκάφα του Ντεγκρά και δεν συνδύασαν την επιστροφή τους στη Σούπερ Λίγκα με μια μεγάλη νίκη. Ο Ηρακλής προηγήθηκε με ωραίο πλασέ του 19χρονου Λάμπρου στην παρθενική εμφάνισή του στη Σούπερ Λίγκα χωρίς να χαρούν για πολύ το προβάδισμα, καθώς ο Αβραάμ ισοφάρισε σε 1 – 1 στο 15΄. Ο Κύπριος έβαλε μπροστά την ΑΕΛ με δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 55΄, ο Ντεγκρά όμως ξέχασε ότι είναι τερματοφύλακας και –στην προσπάθειά του να κάνει αχρείαστες ντρίμπλες έξω από την περιοχή του– έδωσε μια υπέροχη ασίστ στον Λεοζίνιο για να κάνει το 2 – 2 με πλασέ σε άδειο τέρμα. Παρά την πίεση της Λάρισας και τις ευκαιρίες της, άλλο γκολ δεν μπήκε και προέκυψε έτσι η μόνη ισοπαλία της αγωνιστικής.

Η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος δεν είχε μεγάλες εκπλήξεις ούτε και μεγάλες συγκινήσεις, μιας και στα περισσότερα παιχνίδια η επικράτηση των φαβορί ήλθε με επιβλητικό τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι έξι πρώτες ομάδες στη βαθμολογία του περασμένου πρωταθλήματος νίκησαν με άνεση και μεγάλα σκορ, με μόνη εξαίρεση (κατά το ήμισυ) τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού στην Τούμπα. Hταν άνετη μεν γιατί στην πραγματικότητα δεν ήλθε με άγχος, δεν ήταν όμως μεγάλη σε έκταση γιατί ο ΠΑΟΚ σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και δέχθηκε τη μείωση του σκορ στις καθυστερήσεις. Αυτές οι έξι ομάδες (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννενα) πέτυχαν 21 γκολ και δέχθηκαν μόλις 3, δείχνοντας από την αρχή ότι θα χρειαστεί προσπάθεια από τις υπόλοιπες για να «τρυπώσουν» ανάμεσά τους.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Πανιώνιος και ο ΠΑΣ Γιάννενα επικράτησαν εντός έδρας με 3 – 0 επί ομάδων που εμφανίζονταν πολύ φιλόδοξες και τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν αυτές τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος δεν μπόρεσαν να τους κοντράρουν και προβλημάτισαν με την εικόνα τους και το βαρύ σκορ της ήττας τους. Τόσο οι «κυανέρυθροι» όσο και ο ΠΑΣ ήταν εξαιρετικοί και έδειξαν ότι μπορούν να δώσουν συνέχεια στην περυσινή επιτυχία τους. Στο ίδιο επίπεδο με το περασμένο πρωτάθλημα εμφανίστηκε και ο Πλατανιάς, πετυχαίνοντας πρώτος νίκη στο νέο πρωτάθλημα με 1 – 0 μέσα στην Κέρκυρα.

Οι τέσσερις ομάδες που ξεκίνησαν με πρώτο στόχο την κατάκτηση του τίτλου έδειξαν από την αρχή τη δυναμική τους. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός συνέτριψε με 6 – 1 στο Φάληρο τη Βέροια, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα στη Λιβαδειά και το 3 – 0 της νίκης του μοιάζει φτωχό σε σχέση με τις ευκαιρίες του, η ΑΕΚ ήταν αποτελεσματική στο ΟΑΚΑ και έφθασε εύκολα στο 4 – 1 επί της Ξάνθης, ο ΠΑΟΚ έκανε γρήγορα το 2 – 0 επί του Παναιτωλικού στην Τούμπα αλλά αδίκησε την ωραία εικόνα του με την επιπολαιότητα που έδειχνε στην επίθεση και την αφέλεια που δέχθηκε το γκολ στις καθυστερήσεις. Κανείς από τους τέσσερις δεν είχε ψηλό εμπόδιο στην πρεμιέρα του, ήταν όμως όλοι τους εξαιρετικοί και στο πρώτο δείγμα γραφής τους σκόρπισαν πολλά χαμόγελα στους οπαδούς τους.

Η ωραία εικόνα της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος δεν αμαυρώθηκε, ως συνήθως, από κακές διαιτησίες. Το αντίθετο, μάλιστα. Τα λάθη ήταν ελάχιστα και σε καμία περίπτωση δεν διαμόρφωσαν τα αποτελέσματα. Ηταν μία από τις πολύ σπάνιες φορές εδώ και πολλά χρόνια που ουδείς ασχολήθηκε με τη διαιτησία. Με κάποια «βαριά» ονόματα να μένουν στην… εξέδρα και αρκετά νέα παιδιά στη σύνθεσή της, η διαιτητική «ομάδα» τα πήγε εξαιρετικά σ’ αυτή την αγωνιστική και έδειξε ότι, αν θέλει, μπορεί να μας ξαφνιάσει ευχάριστα και στη συνέχεια…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή