Συλλέκτες μεταλλίων οι Ελληνες στο Ρίο

Συλλέκτες μεταλλίων οι Ελληνες στο Ρίο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα επτά ανέρχονταν έως αργά χθες τα μετάλλια της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς οι Ελληνες αθλητές, υπερβάλλοντας εαυτούς, έχουν εντυπωσιακή παρουσία στο Ρίο και η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη των μεταλλίων.

Στα δύο μετάλλια της Πέμπτης, στη σφαιροβολία F32 των Σάκη Κωνσταντινίδη (χρυσό) και Δημήτρη Ζησίδη (χάλκινο), προστέθηκαν την Παρασκευή ένα ακόμη χρυσό από τον Μανώλη Στεφανουδάκη στον ακοντισμό F54, με βολή στα 29,54 μέτρα, και ένα χάλκινο από τον Δημήτρη Μπακοχρήστο στην κατηγορία των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο όπου, παρά τον τραυματισμό του στον καρπό, σήκωσε 162 κιλά.

Ακολούθησε το Σάββατο το πρώτο ελληνικό ασημένιο μετάλλιο από τον Δημήτρη Σενικίδη, στη σφαιροβολία F20 με επίδοση 16,17 μέτρα, και μάλιστα με διπλό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Για λίγο έχασε το χάλκινο στον ίδιο τελικό ο Στράτος Νικολαΐδης, με 15,82 μ.

Δύο ακόμη χάλκινα προστέθηκαν στον ελληνικό λογαριασμό χθες. Πρώτα, η Δήμητρα Κοροκίδα ήρθε τρίτη στον τελικό της σφαιροβολίας F53 με καλύτερη βολή στα 4,28 μ., περνώντας για ένα εκατοστό το ατομικό της ρεκόρ, και στη συνέχεια η εθνική ομάδα μπότσια, με τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής στο Ρίο Γρηγόρη Πολυχρονίδη και τους Νίκο Πανανό και Αννα Ντέντα, νίκησε τη Σιγκαπούρη στον μικρό τελικό του αγωνίσματος στην κατηγορία BC3 και ανέβηκε για δεύτερη σερί φορά σε ολυμπιακό βάθρο, μετά το χρυσό στο Λονδίνο. Ετσι, η καριέρα του Πανανού έφθασε σε ένδοξο τέλος.

Στην κολύμβηση, στα 50 μ. ελεύθερο της κατηγορίας SM6 ο Αντώνης Τσαπατάκης σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ (37,57 δευτερόλεπτα) αλλά έμεινε εκτός τελικού. Πανελλήνιο ρεκόρ στον στίβο σημείωσε ο Μιχάλης Σεΐτης, που προκρίθηκε στον τελικό των 200 μέτρων Τ44 με χρόνο 22,45 δεύτερα, δηλαδή την έβδομη καλύτερη επίδοση στα προκριματικά. Ο τελικός του Ροδίτη σπρίντερ θα διεξαχθεί σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή