Παυλόπουλος: Να επιδιώκετε να είστε άριστοι

Παυλόπουλος: Να επιδιώκετε να είστε άριστοι

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρέπει να επιδιώκετε να είσθε άριστοι. Πριν απ’ όλα να θυμάσθε ότι, εφόσον έχετε την ανάλογη θέληση, ο κόσμος είναι δικός σας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στους μαθητές.

Μήνυμα αριστείας προς τους περίπου 1.335.000 μαθητές και 135.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς –χωρίς τους περίπου 7.000 αναπληρωτές που ήδη προσελήφθησαν– εξέπεμψε χθες η ηγεσία της χώρας, επισκεπτόμενη σχολεία κατά την ημέρα του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. «Τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει στον δρόμο προς την πρόοδο αν είσθε αποφασισμένοι. Γι’ αυτό δεν πρέπει να σας προβληματίζει η αριστεία, αλλά, όλως αντιθέτως, πρέπει να επιδιώκετε να είσθε άριστοι, αφού έτσι μπορείτε να επιτύχετε την τελική σας κοινωνική –και όχι μόνο– καταξίωση», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος μετά την τελετή του αγιασμού στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ακολουθία του αγιασμού στα εκπαιδευτήρια «Θεομήτωρ» στην Ηλιούπολη απηύθυνε έκκληση προς τους μαθητές να συνδυάσουν τη σοφία των γραμμάτων με την άνωθεν σοφία. «Εκεί όπου συναντώνται αυτά τα δύο είδη σοφίας εκεί γίνεται το θαύμα, εκεί δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος», είπε.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας, εστίασε στην προετοιμασία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Είχαμε βάλει ένα στοίχημα μεγάλο, να επιστρέψουμε σε αυτή τη σχολική χρονιά στην κανονικότητα, να την προσεγγίσουμε και να την ξεπεράσουμε. Οχι μόνο καταφέραμε να ανοίξουμε τα σχολεία αλλά έχουμε καταφέρει να πάνε στη θέση τους περισσότεροι αναπληρωτές από κάθε άλλη χρονιά και άρα ξεπερνάμε τον κύκλο της κρίσης και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Ο μεγάλος πόλεμος στο εξής είναι για να κατακτηθεί το σχολείο της ποιότητας και της ισότητας, γιατί το αυτονόητο καταφέραμε σήμερα, που εδώ και τόσα χρόνια δεν ήταν δεδομένο», ανέφερε. «Το σημερινό αποτέλεσμα έχει εκπλήξει ακόμη και τους πιο δύσπιστους και ενδεχομένως κάποιοι θα δυσκολευτούν να βγάλουν ειδήσεις. Και αυτή είναι η καλύτερη είδηση. Aριστα, 20!» πρόσθεσε.

«Η καλύτερη επένδυση»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στον κοινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος. «Η επένδυση στην Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση την οποία μπορούμε να κάνουμε στη χώρα μας. Η δημόσια Παιδεία πρέπει να στηριχθεί χωρίς αστερίσκους και χωρίς προκαταλήψεις. Θέλω, επίσης, να κάνω μια ειδική μνεία στο ειδικό σχολείο, το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, από δασκάλους οι οποίοι με αυτοθυσία και μεγάλη δημιουργικότητα στηρίζουν τα παιδιά τα οποία έχουν ειδικές δεξιότητες. Το ειδικό σχολείο πρέπει, κι αυτό με τη σειρά του, να στηριχθεί και αποτελεί ένδειξη της ευαισθησίας κάθε κοινωνίας ο τρόπος με τον οποίο τελικά αντιμετωπίζει αυτά τα παιδιά», είπε.

Οσο για τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη –παρέστη στον αγιασμό του 132ου Δημοτικού Σχολείου στην Γκράβα μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη–, έκανε λόγο για «σχολείο της ποιότητας και της ισότητας» και εστίασε στην προσπάθεια για ομαλή έναρξη της νέας χρονιάς. «Φέτος δεν λείπουν από τα σχολεία εκπαιδευτικοί, χάρη αφενός σε έναν επιτυχή σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες ταχύτατα και άρα έγκαιρα, αφετέρου χάρη στη συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών, που εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή