«Χαμηλή πτήση» για Samsung

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kατά 22 δισ. δολάρια υποχώρησε η κεφαλαιοποίηση της Samsung Electronics σε περίπου δύο συνεδριάσεις, έπειτα από την ανάκληση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων Note 7, λόγω προβλημάτων στην μπαταρία τους.

Την περασμένη εβδομάδα, η νοτιοκορεατική Samsung αποφάσισε την ανάκληση 2,5 εκατ. συσκευών ύστερα από σειρά περιστατικών όπου σημειώθηκε «έκρηξη» σε συσκευές Note 7 ύστερα από ή κατά τη διάρκεια της φόρτισής τους. Μετά την προειδοποίηση της Samsung, οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ συνέστησαν στους ιδιοκτήτες των κινητών Note 7 να μην τα φορτίζουν. Σε παγκόσμια κλίμακα, οι αρχές πολιτικής αεροπορίας και οι αεροπορικές εταιρείες απαγόρευσαν τη χρήση αυτών των συσκευών κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Η μεγάλη πτώση της τιμής της μετοχής οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι απώλειες θα είναι πολύ υψηλότερες από το 1 δισ. δολάρια που είχε υπολογιστεί αρχικά. Καταδικάστηκαν, κατά συνέπεια, οι προσπάθειες της Samsung να προηγηθεί της Apple, παρουσιάζοντας στην αγορά το νέο μοντέλο στην κατηγορία των smartphones πριν από το νέο iPhone της Apple. «Ο εφιάλτης της Samsung γίνεται χειρότερος από τη μια μέρα στην άλλη», σχολίασε στο Bloomberg ο Μπράιαν Μα, αντιπρόεδρος του τμήματος ερευνών σε συσκευές για την IDC – εταιρεία ερευνών, παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και διοργάνωσης εκδηλώσεων στον κλάδο της τεχνολογίας. Eίναι πολύ πιθανόν οι αεροπορικές εταιρείες να απαγορεύσουν όλα τα μοντέλα της Samsung στις πτήσεις, καθώς είναι δύσκολο να ξεχωρίζουν τη μια συσκευή από την άλλη. «Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα υπάρξουν συνέπειες για όλα τα μοντέλα της Samsung», σχολιάζει ο κ. Μα. Οι νέες μπαταρίες θα είναι διαθέσιμες στις 22 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή