Το Τσάμπιονς Λιγκ στη σέντρα

Το Τσάμπιονς Λιγκ στη σέντρα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με την Αρσεναλ στο Παρκ ντε Πρενς του Παρισιού να ξεχωρίζει, η πρώτη αγωνιστική του νέου Τσάμπιονς Λιγκ έρχεται απόψε στις οθόνες μας και στα γήπεδα της Ευρώπης, πλην Ελλάδος.

Το πρώτο τίναγμα του… σεντονιού αναμένεται στις 21.45 σε μερικά από τα πιο σπουδαία ευρωπαϊκά γήπεδα, όπως αυτό που θα φιλοξενήσει τη μάχη των ομάδων του Παρισιού και του Λονδίνου. Αμφότερες έχουν δείξει αστάθεια έως τώρα φέτος, ενώ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Ουνάι Εμερι στον πάγκο των Παριζιάνων.

Η Μπαρτσελόνα έχει καθήκον να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αναπάντεχη εντός έδρας ήττα από τη νεοφώτιστη Αλαβές το Σάββατο (1-2), υποδεχόμενη την κατά παράδοση αδύναμη εκτός έδρας Σέλτικ, που όμως προέρχεται από τη συντριπτική νίκη (5-1) επί της μισητής Ρέιντζερς.

Μπορεί στο μυαλό των φίλων της Σέλτικ να βαραίνει ακόμη το αβάσταχτο 6-1 στο Καμπ Νου τον Δεκέμβριο του 2013, αλλά όσο κι αν προέρχεται από στραπάτσο η Μπάρτσα (ή και εξαιτίας αυτού), θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγει απόψε την ήττα η ομάδα της Γλασκώβης, στο ματς όπου ο Λουίς Σουάρες θα αντιμετωπίσει τον πρώην προπονητή του στη Λίβερπουλ και νυν στη Σέλτικ, Μπρένταν Ρότζερς. Ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» Λουίς Ενρίκε έσπευσε χθες να διαψεύσει τις πληροφορίες περί σύγκρουσης στα αποδυτήρια με τους παίκτες του το Σάββατο, αλλά όπου υπάρχει καπνός…

Η πάντα φιλόδοξη Μπάγερν, με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο, υποδέχεται την πρωτοεμφανιζόμενη στον θεσμό ρωσική Ροστόφ, την ώρα που η συμπατριώτισσά της Γκλάντμπαχ θα έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» βρίσκονται στα ουράνια από τη σαββατιάτικη επικράτηση μέσα στο Ολντ Τράφορντ επί της Γιουνάιτεντ (με σκορ 1-2), και θα έχουν και πάλι στη διάθεσή τους τον Σέρχιο Αγουέρο, που ήταν τιμωρημένος. Ωστόσο οι αγγλικές ομάδες μόνο αξιόπιστες δεν είναι πια στην Ευρώπη…

Η Μπενφίκα υποδέχεται την Μπεσίκτας και παραμένει πολύ δύσκολο να μπορέσει να αγωνιστεί με τους Λουζιτανούς ο Κώστας Μήτρογλου, που έχασε και τη χθεσινή προπόνηση λόγω ενοχλήσεων. Αλλο πολύ ενδιαφέρον ματς, στον ίδιο όμιλο, είναι εκείνο της Νάπολι στην έδρα της Ντιναμό Κιέβου, με τους «Παρτενοπέι» να έχουν βρει άξιο αντικαταστάτη του Γονσάλο Ιγουαΐν στο πρόσωπο του Χοσέ Καγιεχόν στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Τέλος, η περυσινή φιναλίστ Ατλέτικο Μαδρίτης δοκιμάζεται στην έδρα της πρωταθλήτριας Ολλανδίας Αϊντχόφεν, σε μια μάχη ανάμεσα σε δύο μέχρι σήμερα αήττητες ομάδες στη φετινή σεζόν. Οι δύο αντίπαλοι έχουν ακόμη ανοιχτούς λογαριασμούς από την περυσινή μονομαχία τους, που κατέληξε στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι και με τους Καστιγιάνους να χαμογελούν τελικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή