Ελεγχοι σε αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με ξένες πινακίδες

Ελεγχοι σε αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με ξένες πινακίδες

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα παράνομα οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με πινακίδες άλλων χωρών έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι ελεγκτικές υπηρεσίες, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί το φαινόμενο εξαιτίας της υπερφορολόγησης στην Ελλάδα και των μικρότερων τελών που καταβάλλουν στις γειτονικές χώρες. Οι Κινητές Ομάδες Ελέγχου της Διεύθυνσης Τελωνείων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προχώρησαν το περασμένο Σάββατο στη δέσμευση 6 αυτοκινήτων, σε σύνολο 17, έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησαν έξω από νυχτερινά κέντρα και από ιδιωτικό σχολείο χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για οχήματα με πινακίδες Βουλγαρίας και άλλων χωρών, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που να αποδεικνύουν ότι μπορούν να κυκλοφορούν στη χώρα μας τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν όσοι παρανόμως κυκλοφορούν στη χώρα μας με οχήματα που φέρουν ξένες πινακίδες. Σημειώνεται ότι στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 5.102 έλεγχοι νόμιμης κατοχής και κυκλοφορίας οχημάτων με ξένες πινακίδες και έχουν διαπιστωθεί 477 παραβάσεις. Το πρόβλημα, όπως τονίζουν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, είναι ιδιαίτερα έντονο στη Βόρεια Ελλάδα, όπου μόνο στη Θεσσαλονίκη η παραβατικότητα φτάνει το 50%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή