Syros GrEATings – Η Σύρος στο Πιάτο σου

Syros GrEATings – Η Σύρος στο Πιάτο σου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας λόγος να πάμε στη Σύρο αυτό το τριήμερο είναι το φεστιβάλ τοπικής κουζίνας που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο νησί.

Αν κάτι διαφοροποιεί την κουζίνα της Σύρου από τις υπόλοιπες Κυκλάδες, είναι οι έντονες κοσμοπολίτικες επιρροές μιας μεγαλοαστικής τάξης που άνθισε στην Ερμούπολη του περασμένου αιώνα, μπολιασμένη από τα δυτικότροπα τεχνάσματα που τρύπωσαν στις κατσαρόλες των Συριανών. Διαφοροποιείται όμως και διότι παράλληλα, στους κόλπους της ίδιας κοινωνίας, μια ρεμπέτικη φτωχογειτονιά πεινασμένη για μερακλίδικους μεζέδες πήρε την κυκλαδίτικη λιτότητα και τη χόρτασε μουρμούρικα τραγούδια παράνομα και κατοχικά. 

Syros GrEATings – Η Σύρος στο Πιάτο σου-1

Στο φεστιβάλ γαστρονομικού πολιτισμού της Σύρου, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2016, θα δοκιμάσουμε Συριανές γεύσεις, μέσα από μια σειρά δράσεων, που περιλαμβάνουν από ζωντανά μαγειρέματα κι έκθεση τοπικών προϊόντων στον θερινό κινηματογράφο της Ερμούπολης, εκθέσεις γαστρονομικού περιεχόμενου, και ειδικά συριανά μενού, στα εστιατόρια του δικτύου Aegean Cuisine της Σύρου. 

Το φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και του Συλλόγου Επαγγελματιών Επισιτισμού Σύρου «Τερψιχόρη», με την υποστήριξη του δικτύου Aegean Cuisine.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή