Γερμανία: Συνελήφθησαν τρεις Σύριοι ύποπτοι για συμμετοχή στο ISIS

Γερμανία: Συνελήφθησαν τρεις Σύριοι ύποπτοι για συμμετοχή στο ISIS

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε στο Σλέσβιχ-Χόλστάιν τρεις Σύριους που θεωρούνται ύποπτοι ότι έχουν σταλεί στη Γερμανία από στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Οι ύποπτοι είναι ηλικίας από 17 έως 26 ετών και εστάλησαν στη Γερμανία τον Νοέμβριο 2015, «είτε για να εκπληρώσουν την αποστολή για την οποία είχαν ενημερωθεί είτε για να περιμένουν περαιτέρω οδηγίες». Δεν είναι σαφής ο χρόνος τυχόν επίθεσης. «Μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια των ερευνών, δεν έχουν βρεθεί συγκεκριμένες αποστολές ή εντολές», αναφέρεται στην ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών.

Οι τρεις Σύριοι πάντως φαίνεται ότι έχουν σχέση με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, κάνοντας λόγο για «πιθανό εν υπνώσει πυρήνα».

«Το μέχρι στιγμής επίπεδο των ερευνών της ομοσπονδιακής αστυνομίας δείχνει σχέσεις με τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι τον Νοέμβριο 2015», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών διευκρινίζοντας ότι οι τρεις ύποπτοι, οι οποίοι έφθασαν τον περασμένο χρόνο στη Γερμανία με το πλήθος των προσφύγων, εξασφάλισαν τα έγγραφα ταυτότητας από τις ίδιες ομάδες που χρησιμοποίησαν και οι δολοφόνοι της 13ης Νοεμβρίου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή