Το τυράκι της επικοινωνίας

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικώς, «το χαμογελαστό παιδί που κάθε μάνα θα ήθελε να κάνει γαμπρό», έχασε προχθές την ψυχραιμία του και μάλιστα απέναντι στον πιο αδύναμο της σύναξης, που ονομάζεται «συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ». Επέπληξε τη δημοσιογράφο κ. Ευαγγελία Τσικρίκα, η οποία μαζί με 1.700 άλλους εργαζομένους αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, χρησιμοποιώντας τα γνωστά αριστερίστικα κλισέ ότι, δηλαδή, «και η κρίση βασανίζει τους μαύρους». «Ενδιαφερόμαστε», είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, «για τις θέσεις εργασίας σας όπως ενδιαφερόμασταν και για τις 2.000 από τις 4.000 που υπήρχαν στον χώρο των ΜΜΕ το 2008. Γι’ αυτούς τους 2.000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς, δεν είχαν μάνα αυτοί…». Και προφανώς, από το πολύ ενδιαφέρον και το πολύ κλάμα η κυβέρνησή του αποφάσισε τους 2.000 απολυμένους, λόγω της κρίσης, να τους κάνει 3.700.

Από κοντά ο θεριακλής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολλάκης, έκανε λιανά όσα είπε ο κ. Τσίπρας: «Βρε βρε την κυρία Τσικρίκα που την “απολύει” η κυβέρνηση επειδή δεν πήρε άδεια το αφεντικό της. Το 2011-12-13-14 δεν πόναγε, δεν δάκρυζε, δεν ρωτούσε αλλά ως θεραπαινίδα και λιβανιστήρι των παράνομων καναλαρχών και του Σαμαρά έβγαζε μόνο ευτυχισμένες “οικογενειακές” φωτογραφίες».

Κάθε κυβέρνηση σε αποδρομή εμφανίζει σημάδια πανικού. Ποτέ όμως τόσο πολλά και ποτέ σε τέτοιο βαθμό αντιδημοκρατικά. Κάθε πρωθυπουργός δηλώνει πως εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, αλλά ποτέ δεν προδικάζει απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για τον απλό λόγο ότι εκθέτει τον πρόεδρό του, τον οποίο διορίζει ο ίδιος διά του υπουργικού του συμβουλίου. Πολλοί έχουν παράπονα από την ιεράρχηση των θεμάτων στα δελτία των καναλιών, αλλά ουδείς κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει». Ειδικά τώρα που η ίδια η κυβέρνηση έχει δικαίωμα ζωής ή θανάτου ενός καναλιού, αφού ο κ. Νίκος Παππάς κούρσεψε αντισυνταγματικώς τη δικαιοδοσία από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Είναι κατανοητός ο εκνευρισμός του κ. Τσίπρα, αφού επιχείρησε να κάνει ένα επικοινωνιακό κόλπο γκρόσο με τα κανάλια και τώρα βλέπει να του γυρνά μπούμερανγκ. Γράφαμε και παλιότερα (5.4.2016) ότι «η κυβέρνηση έχει μια μοναδική ικανότητα. Βάζει η ίδια μπροστά της τις πέτρες στις οποίες θα σκοντάψει… Τα αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν οφείλονται μόνο στην απειρία των κυβερνητικών στελεχών. Πρόκειται για ένα μείγμα αμάθειας, αλαζονείας και ωχαδελφισμού. Πρωτίστως όμως οφείλονται σε μια αντίληψη της πολιτικής, που όπως έλεγε και νεότερος ο κ. Τσίπρας “μεγάλη (σ.σ.: επικοινωνιακή) φασαρία, θαυμάσια κατάσταση”. Για όλα τα προβλήματα η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει κάποια λύση. Εχει έτοιμη μια καμπάνια που εμπεριέχει τη σπίλωση όλων των άλλων (και ουχί μόνο των αντιπάλων της) και κατόπιν τη δικαιολόγηση των δικών της καταστρεπτικών πεπραγμένων». Κάπως έτσι εξελίσσεται η ασχεδίαστη «μάχη κατά της διαπλοκής». Προχειροδουλειά, με εμφανείς αντισυνταγματικές αποφάσεις, και με γνώμονα μόνο την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος. Μόνο που, όπως στη διαπραγμάτευση με τα πουκάμισα έξω, βλέπουν το τυράκι της επικοινωνίας και αδιαφορούν για τη φάκα της πραγματικότητας. Ετσι αυτοκαταστρέφονται, αλλά –δυστυχώς– καταστρέφουν και τον τόπο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή