ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: «O Tσίπρας είπε χοντρά ψέματα και πλέον έχει ευαγγέλιο το μνημόνιο»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λάφαζάνης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 81η ΔΕΘ. Ο κ. Λαφαζάνης χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις καθώς ζήτησε την έξοδο της χώρας από τη «γερμανική φυλακή» της Ευρωζώνης και το πέρασμα σε εθνικό νόμισμα, το οποίο όπως είπε είναι η βιώσιμη και ρεαλιστική προοπτική.

Επίθεση σε Τσίπρα- Μητσοτάκη

Ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε σφοδρά εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Για τον κ. Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά:  «Το ότι η Ελλάδα έχει ένα νεομνημονιακό πρωθυπουργό που λέει με τη μεγαλύτερη ευκολία ψέματα, όπως τον Τσίπρα, και έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης αδίστακτα νεοφιλελεύθερο και ορκισμένο μνημονιοφύλακα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνιστά δυστύχημα και κατάντημα για τη χώρα. Εμείς είμαστε εδώ για να διακηρύξουμε για άλλη μία φορά, ότι η χώρα δεν πρέπει να εφαρμόσει άλλα μνημόνια, να βάλει τέλος στα μνημόνια και τη μνημονιακή υποδούλωση. Να βάλουμε τέλος στη λιτότητα, τη φορολεηλασία, την ανεργία, στο ξεπούλημα της χώρας και στην εθνική υποτέλεια».

Ειδικά για τον κ. Τσίπρα τον κατηγόρησε, ότι «είπε χοντρά ψέματα» στην 81η ΔΕΘ. Ότι έχει υποστεί «πλήρη μετάλλαξη», η οποία είναι «παροιμιώδης» και ίσως χωρίς προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Όσον αφορά την μνημονιακή στροφή του τόνισε πως πλέον το μνημόνιο δεν είναι κακό , αλλά το «ευαγγέλιο» και το «όχημα».

Εναλλακτική η Λαική Ενότητα

Για τη Λαϊκή Ενότητα είπε, ότι δεν είναι απλώς μία δύναμη διαμαρτυρίας, αλλά, κυρίως, μία πολιτική δύναμη ρεαλιστικής και βιώσιμης εναλλακτικής προοπτικής. «Το δίλημμα για τη χώρα δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ. Αυτό είναι η καταστροφή. Στην πραγματικότητα οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στα μνημόνια και την επιβίωση της χώρας και το μέλλον των παιδιών τους», υπογράμμισε.
Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση πως η χώρα θα πάει έτσι και αλλιώς σε εθνικό νόμισμα και το θέμα είναι να μην πάει ξεπουλημένη και με τον λαό της εξαθλιωμένο.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ