Πόλεμος Μαξίμου – ΝΔ για δικαιοσύνη και τηλεοπτικές άδειες

Πόλεμος Μαξίμου – ΝΔ για δικαιοσύνη και τηλεοπτικές άδειες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΕ και την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών και μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για το ΣτΕ, που από την αξιωματική αντιπολίτευση την ερμήνευσαν ως προκαταβολή των αποφάσεων της δικαιοσύνης.

Το Μαξίμου με διαρροή αναφέρει πως από χθες έχει ξεδιπλωθεί από την Νέα Δημοκρατία και ορισμένα ΜΜΕ μια απεγνωσμένη επικοινωνιακή επίθεση που αφορά «υποτιθέμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, σε ότι αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Το Μαξίμου επιχειρώντας να «απαντήσει» στις επιθέσεις και να πετάξει το μπαλάκι στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και πως «πίσω από τα «οργισμένα» δελτία τύπου, τις τηλεοπτικές κραυγές και τα πρόθυμα πρωτοσέλιδα που κόπτονται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κρύβεται η προσπάθεια της ΝΔ και του μιντιακού κατεστημένου να δημιουργήσουν κλίμα, που θα προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες» καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως  «η προειδοποίηση είναι προφανής: Αν οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αρεστές, είναι ήδη στημένο το κατηγορητήριο ότι «το ΣτΕ λειτουργεί κατευθυνόμενο από κυβερνητικές εντολές».

Το Μαξίμου αναφέρει πως τελικά «η Νέα Δημοκρατία και το μιντιακό κατεστημένο, που προσπαθούν να χειραγωγήσουν και να παρέμβουν. Όχι η κυβέρνηση!» και καταλήγει λέγοντας πως «αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι, πρέπει να σταματήσει»

Απάντηση της ΝΔ

Η ΝΔ έσπευσε να απαντήσει στην συγκεκριμένη διαρροή χωρίς να ρίξει τους τόνους. Από την αξιωματική αντιπολίτευση έγινε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στις δημοκρατικές χώρες, ισχύει η απόλυτη διάκριση των εξουσιών. Εκτελεστικής, Νομοθετικής, Δικαστικής.

Όχι, όμως, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ, ο επικεφαλής της Εκτελεστικής εξουσίας – ο πρωθυπουργός – θέλει να υπαγορεύει στη Δικαστική εξουσία τις αποφάσεις που τον βολεύουν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, ο κ. Τσίπρας, παρεμβαίνοντας ωμά, κυνικά και απαράδεκτα στο έργο της Δικαιοσύνης, είπε κατά λέξη: “Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα”.

Τελικά, αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Η μεταλλαγμένη έκδοση του κ. Πολάκη» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή