«Ναι» στην προσωρινή φιλοξενία 2.000 προσφύγων στην Κρήτη

«Ναι» στην προσωρινή φιλοξενία 2.000 προσφύγων στην Κρήτη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ναι» στην προσωρινή φιλοξενία 2.000 προσφύγων στην Κρήτη, αποφάσισε σήμερα κατά πλειοψηφία η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) του νησιού, που συνεδρίασε στο Ηράκλειο.

Στην συνεδρίαση, συμμετείχαν επίσης, βουλευτές του νησιού -πλην της ΝΔ, που είχαν δηλώσει με επιστολή τους από χθες ότι δεν θα πάρουν μέρος- ο περιφερειάρχης Κρήτης και αντιπεριφερειάρχες.

Κατά την μακρά συνεδρίαση, οι περισσότεροι δήμαρχοι του νησιού εκτίμησαν και αποφάσισαν, πως το καλύτερο σενάριο είναι οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν σε σπίτια, αλλά και ξενοδοχεία, παρά να δημιουργηθούν ειδικές δομές.

Επίσης, συζητήθηκε η κατανομή των προσφύγων και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, με τους δημάρχους του νησιού να αποφασίζουν αναλογική κατανομή, με πληθυσμιακά κριτήρια.

Ακόμα, αποφασίσθηκε η συγκρότηση επιτροπής η οποία θα ζητήσει απαντήσεις σχετικά με το συνολικό ζήτημα και για όσα σημεία δεν έχουν αποσαφηνιστεί από την κυβέρνηση, ως προς το σχέδιο της φιλοξενίας προσφύγων.

Την επιτροπή αυτή συγκροτούν, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης και Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή