Υπ. Εξωτερικών: Τιμούμε τη διπλωματική παρακαταθήκη του Γιάννου Κρανιδιώτη

Υπ. Εξωτερικών: Τιμούμε τη διπλωματική παρακαταθήκη του Γιάννου Κρανιδιώτη

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τη συμπλήρωση 17 χρόνων από τον αναπάντεχο θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη, τονίζοντας τη συνεισφορά του στην ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Ο Γιάννος Κρανιδιώτης σε όλη τη διάρκεια της διπλωματικής και πολιτικής του διαδρομής, υπηρέτησε με αυταπάρνηση και με συνέπεια τα συμφέροντα του Ελληνισμού και συνέβαλε καθοριστικά στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος, τιμούμε για μία ακόμη φορά τη μνήμη και τη διπλωματική παρακαταθήκη του Γιάννου Κρανιδιώτη και συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την υλοποίηση του οράματός του για επανένωση της Μεγαλονήσου  και για την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων.

Η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί, πλέον, παρά να λαμβάνει υπόψη της τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί από τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία ο Γιάννος Κρανιδιώτης εργάστηκε άοκνα και αποτελεσματικά.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή