Ανοίγματα από τον Στ. Θεοδωράκη σε πρόσωπα της Κεντροαριστεράς

Ανοίγματα από τον Στ. Θεοδωράκη σε πρόσωπα της Κεντροαριστεράς

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημόσια πρόσκληση σε όλες τις πολιτικές προσωπικότητες του κεντρώου μεταρρυθμιστικού χώρου να διαμορφώσουν από κοινού ένα πραγματικά νέο κίνημα, διεκδικώντας εξ υπαρχής και την προεδρία του απηύθυνε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία μάλλον θα είναι και η είδηση της σημερινής συνέντευξης Τύπου που ο επικεφαλής του Ποταμιού θα παραχωρήσει στη ΔΕΘ, είναι προφανές ότι έχει και συγκεκριμένους αποδέκτες. Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης εμμέσως πλην σαφώς απευθύνεται στην κ. Αννα Διαμαντοπούλου, τον κ. Γιώργο Φλωρίδη και τον κ. Χρυσοχοΐδη, ενώ εξίσου προφανές είναι ότι η πρόκληση εξ αντικειμένου αφορά και τα στελέχη του κεντρώου χώρου που έχουν ήδη δημιουργήσει πολιτικούς σχηματισμούς, όπως ο κ. Γ. Ραγκούσης και ο κ. Χ. Θεοχάρης.

Με απλά λόγια, ο κ. Θεοδωράκης αναμένεται σήμερα να ρίξει το γάντι σε όσους πιστεύουν ότι η χώρα χρειάζεται απαραιτήτως ένα νέο μεταρρυθμιστικό κεντρώο κόμμα ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διοργανώσουν από κοινού εκλογές από τη βάση και να εκλεγεί αρχηγός όποιος τελικά επιλεγεί από τους πολίτες με ανοικτές διαδικασίες. Και, για να πείσει για την ειλικρίνεια των προθέσεών του, ήδη από χθες δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να διαλύσει το Ποτάμι. «Εμείς μιλάμε για κάτι πολύ μεγαλύτερο και γι’ αυτό είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε ακόμα και το καινούργιο μας κόμμα», είπε και διευκρίνισε ότι η πρότασή του είναι να δοθεί «μια καθαρή εκλογική μάχη που θα βγάλει σε τρεις – τέσσερις μήνες έναν καινούργιο αρχηγό του μεσαίου χώρου, χωρίς καμαρίλα, χωρίς παρασκηνιακές συμφωνίες και χωρίς διαπραγματεύσεις μεταξύ επιφανών στελεχών των κομμάτων. Ολοι συμφωνούμε ότι οι κεντρώοι πολίτες είναι πολύ περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού», προσέθεσε και δήλωσε παρών στην εκλογική μάχη που προτείνει, προσκαλώντας να δώσουν επίσης το «παρών» «όσοι πραγματικά πιστεύουν και θέλουν να διεκδικήσουν από την κοινωνία την αρχηγία αυτού του χώρου».

Επισημαίνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης άφησε να εννοηθεί ότι στην πρόσκληση αυτή δεν συμπεριλαμβάνει την κ. Γεννηματά, καθώς με δική της ευθύνη έχει αυτοεξαιρεθεί. «Η συμπεριφορά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μαρτυρά ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι κυρίως το κόμμα τους», υποστήριξε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κ. Γεννηματά μπήκε στον διάλογο για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, γνωρίζοντας εξ αρχής ότι θα τον εγκαταλείψει διστάζοντας να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή