+Ουσία: Κρητικά και όχι μόνο

+Ουσία: Κρητικά και όχι μόνο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Αν και στη καρδιά του Πειραιά, στην πλατεία Τερψιθέας, νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα πράσινο κήπο, με όμορφα και απλά στρωμένα τραπέζια και κρητική μουσική σε χαμηλές εντάσεις.

Η ατμόσφαιρα: Αν και διαφημίζεται ως εστιατόριο με κρητική κουζίνα, γευτήκαμε νόστιμους μεζέδες από όλη την Ελλάδα.

Το φαγητό: Το καλωσόρισμα φίνο και ιδιαίτερο με μια ελαφριά κρέμα γιαουρτιού με πιπεριά Φλωρίνης και λαδοπαξίμαδα. Δοκιμάσαμε το «καλογερικό» ένα ζουμερό και αρωματικό πιάτο με χειροποίητα ζυμαρικά και σάλτσα ντομάτας με λουκάνικα και πιπεριές, φέτα τυλιγμένη σε φύλλο, τηγανισμένη, τραγανή και χρυσαφένια, περιχυμένη με πετιμέζι καθώς και πικάντικο μπουγιουρντί με σουτζούκι.

+Ουσία: Κρητικά και όχι μόνο-1

Το γαμοπίλαφο σερβίρεται σκέτο ή με την…αίγα και οι κολοκυθοκεφτέδες καθώς και το μπουρέκι με κολοκύθι και πατάτα τιμούνται ιδιαιτέρως από κρητικούς. Για επιδόρπιο, σφακιανά μυζηθροπιτάκια με μέλι και δροσερά φρουτάκια, κέρασμα, έκλεισαν ευχάριστα το γεύμα.

Ο λογαριασμός: Ευχάριστη ήταν και η στιγμή του λογαριασμού όπου πληρώσαμε περίπου 12 – 15 € το άτομο.

Η κάβα: Όπως συμβαίνει κατά κόρον το νόστιμο και πλούσιο φαγητό δεν συνοδεύεται από μια αντίστοιχη κάβα. Στην περίπτωση μας είναι ανύπαρκτη αν και η Κρήτη φημίζεται για τα κρασιά της. Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 12:00 έως τις 24:00.

+Ουσία

Κ. Παλαιολόγου 5 Τερψιθέα – Πειραιάς,

Τηλ.: 210-42.22.005.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή