Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα τα ΒορΟινά

Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα τα ΒορΟινά

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα καθιερωμένα «ΒορΟινά», ξεκινούν οι οινοπαραγωγοί της Ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το «οινικό», όπως το χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές, πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, με τίτλο «Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα τα ΒορΟινά», περιλαμβάνει εκδηλώσεις γευσιγνωσίας σε επιλεγμένα καταστήματα από τις 12 έως τις 23 Σεπτεμβρίου (απαραίτητη η κράτηση), καθώς και την κεντρική, ομώνυμη της γιορτής, εκδήλωση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 24 του μήνα.

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού, σε 23 σημεία (εστιατόρια, κάβες, καφέ, παντοπωλεία και χώρους πολιτισμού), από την ανατολική Πυλαία, μέχρι το δυτικό Εύοσμο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από σεμινάρια γευσιγνωσίας κρασιού μέχρι πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η κεντρική εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών – μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και με τίτλο «Τα ΒορΟινά», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με είσοδο 5 ευρώ. Η τιμή αυτή περιλαμβάνει το ειδικό γυάλινο ποτήρι γευσιγνωσίας κρασιού (σ.σ. εγκεκριμένο από το Διεθνές Γραφείο Αμπέλου και Οίνου – ΟΙV), που ο καθένας μπορεί να πάρει και μαζί του, φεύγοντας.

Στο παράλληλο πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης, όπως κάθε χρόνο, ξεχωρίζουν τα θεματικά περίπτερα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Πιο συγκεκριμένα:

  • «Οινογνωσία & Γευσιγνωσία» για γνωριμία με τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα.
  • Το δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» για τους επισκέπτες των ΒορΟινών που ενδιαφέρονται για οινοτουρισμό.
  • Διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών εδεσμάτων-προϊόντων από τη βόρεια Ελλάδα για γευστική δοκιμή.
  • «Βλέπω – Αγγίζω – Γεύομαι – Οσφραίνομαι», μία ζωντανή, διαδραστική performance για παιδιά όλων των ηλικιών, από «Το Ατελιέ της Φανταστικής».
  • Συνταγές της πόλης με κρασί (19:00 – 21:00), υπό την αιγίδα του «Thessaloniki Food Festival», όπου θα δοκιμάσουμε θεσσαλονικιώτικες γεύσεις «παντρεμένες» με κρασιά ΒορΟινών.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των οινικών περιηγήσεων κι επιπλέον πληροφορίες, εδώ: www.voroina.gr και στην ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», στα τηλέφωνα: 2310 281617 & 2310 281632 ή στο email: [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή