Κρούγκμαν στο Athens Democracy Forum: Καλύτερα για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη

Κρούγκμαν στο Athens Democracy Forum: Καλύτερα για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εξέφρασε νωρίτερα, σε πάνελ στο οποίο συμμετείχε στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, o Πωλ Κρούγκμαν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αλέξη Παπαχελά, ο νομπελίστας οικονομολόγος σημείωσε ότι πρόκειται περί «ακαδημαϊκού ερωτήματος», καθώς είναι τέτοια η πολιτική δέσμευση των ελίτ των ευρωπαϊκών χωρών για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης «που τίποτα δεν θα τους πείσει να προχωρήσουν στη διάλυσή της».

Ο κ. Κρούγκμαν τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, από τη στιγμή που «έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το μεγάλο βήμα» της εξόδου, είναι ένας πρωθυπουργός «χωρίς καθόλου διαπραγματευτική δύναμη» έναντι των επίσημων δανειστών της Ελλάδας.

Σε μία αποστροφή μάλιστα που δείχνει την επίδραση της φιλοσοφίας Βαρουφάκη στο σκεπτικό του, ο νομπελίστας και αρθρογράφος των New York Times δήλωσε πως, για να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία εντός της Ευρωζώνης, «η Ελλάδα έπρεπε να είναι διατεθειμένη, in extremis, να φύγει, αλλά δεν ήταν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή