Ο Σεφερίν νέος πρόεδρος της UEFA

Ο Σεφερίν νέος πρόεδρος της UEFA

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σλοβένος Αλεξάντερ Σεφερίν εξελέγη την Τετάρτη το μεσημέρι ως ο έβδομος πρόεδρος της UEFA, επικρατώντας στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο Λαγονήσι της Αττικής του Ολλανδού αντιπάλου του Μίχαελ Φαν Πράαχ με σημαντική διαφορά, 42 ψήφων έναντι 13.

Ο 48χρονος πρόεδρος της σλοβενικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ήταν εξ αρχής το φαβορί έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη των περισσοτέρων εκ των 55 ομοσπονδιών. Στον προεδρικό θώκο θα παραμείνει για περίπου δύο χρόνια ολοκληρώνοντας τη θητεία που υποχρεώθηκε να διακόψει λόγω καθαίρεσής του ο Μισέλ Πλατινί, κι έτσι το 2018 θα διεξαχθεί νέα εκλογή.

Στην ομιλία του ο κ. Σεφερίν τόνισε ότι σκοπός του είναι η ισότητα στο ποδόσφαιρο και η διαφάνεια στη λειτουργία της UEFA, λέγοντας χαρακτηριστικά «ένας άνεμος αλλαγής πνέει πλέον στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δύο λέξεις θα σας πω: Ποδόσφαιρο Πρώτα! Ας αφήσουμε στην άκρη την πολιτική, τα σενάρια και τα λοιπά και ας υπηρετήσουμε αυτό που αγαπούμε.»

Τον Σλοβένο στήριξαν δημοσίως μεγάλες ομοσπονδίες όπως αυτές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, αλλά και της Ελλάδας.

Κατόπιν ειδικής άδειας της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA, ο τιμωρημένος με τετραετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο πρώην πια πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, κ. Πλατινί απηύθυνε επτάλεπτο χαιρετισμό στο συνέδριο, αρνούμενος εκ νέου τις κατηγορίες για δωροληψία που τον υποχρέωσαν σε καθαίρεση.

«Αυτή είναι η τελευταία μου ομιλία σε συνέδριο της UEFA. Θα συνεχίσετε αυτή τη θαυμάσια αποστολή χωρίς εμένα, για λόγους τους οποίους δε θέλω να αναφέρω σήμερα. Εχω όμως καθαρή τη συνείδησή μου, είμαι σίγουρος πως δεν έχω διαπράξει τίποτε κακό και θα συνεχίσω να μάχομαι γι’ αυτό στα δικαστήρια,» είπε ο κ. Πλατινί, προσθέτοντας ότι στα εννέα χρόνια της προεδρίας του «κάναμε σπουδαία δουλειά. Φίλοι του ποδοσφαίρου, αντίο!»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή