Γ. Κατρούγκαλος: Δεν θα δεχθούμε τις θέσεις του ΔΝΤ στα εργασιακά

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν θα δεχθούμε τις θέσεις του ΔΝΤ στα εργασιακά

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που ζητά το ΔΝΤ, τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο Υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, οι απαιτήσεις του ΔΝΤ  έρχονται σε σύγκρουση με τα εργασιακό δικαίωμα της  διαπραγμάτευσης των συνθηκών εργασίας σε συλλογική βάση.

Μια ρήξη, ωστόσο, με το ΔΝΤ, μπορεί να κοστίσει  την χρηματοδότηση  της ελληνικής οικονομίας με 86 δις αλλά και να διαλύσει τη συμφωνία του Ταμείου με την Αθήνα.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Κατρούγκαλος, λίγες ώρες  πριν συναντηθεί με τους θεσμούς, τόνισε πως η ελληνική πλευρά θα «πολεμήσει για να διατηρήσει»  τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

«Θέλουμε να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς αυτές είναι ο πυρήνας του Ευρωπαϊκού κοινωνικού  μοντέλου », τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος

Άλλα θέματα που οι δανειστές έχουν θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνουν τη χαλάρωση της νομοθεσίας για τις μαζικές απολύσεις και τη δυνατότητα οι εργοδότες να προχωρούν σε ανταπεργία (lock-out) σε περίπτωση εργατικών κινητοποιήσεων, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

«Αυτά είναι μέτρα που οι εργοδότες έχουν ήδη απορρίψει στην Ελλάδα», δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος. «Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο όπου δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε την επιδείνωση της κατάστασης των Ελλήνων εργαζομένων»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή