ΝΔ: Βαρύ πλήγμα στον τουρισμό από την υπερφορολόγηση της κυβέρνησης

ΝΔ: Βαρύ πλήγμα στον τουρισμό από την υπερφορολόγηση της κυβέρνησης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού, Φωτεινή Αραμπατζή, με ανακοίνωσή τους, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τις επιδόσεις του τουριστικού κλάδου, με αφορμή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που παρουσιάζουν τον κύκλο εργασιών των τουριστικών καταλυμάτων και των επιχειρήσεων εστίασης να κινείται πτωτικά, το πρώτο εξάμηνο του 2016.

 

Ολόκληρη η κοινή δήλωση:

«Νέα μείωση στον τζίρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και της εστίασης σημειώνεται δυστυχώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Άλλη μία απόδειξη του βαρύτατου πλήγματος, που υφίσταται ο τουριστικός κλάδος στο σύνολό του, λόγω της άγριας υπερφορολόγησής του από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Την Κυβέρνηση, που επιμένει να αδιαφορεί μπροστά στον κλονισμό της βιωσιμότητας των επαγγελματιών του τουρισμού και των χιλιάδων θέσεων απασχόλησης, που συναρτώνται από τον κύκλο εργασιών τους.

Από τον υπερδιπλασιασμό του Φ.Π.Α. στη διαμονή από το 6,5 % στο 13%, την αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 13% στο 24%, από το “τσουνάμι” των έμμεσων φόρων σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, από την κατάργηση της νησιωτικότητας σε 17 νησιά του Αιγαίου, από το πρόσθετο “χαράτσι” του ΕΝΦΙΑ στα ιδιοχρησιμοποιούμενα παραγωγικά ακίνητα των τουριστικών επιχειρήσεων κάθε μεγέθους.

Τα αποτελέσματα αυτής της αδιέξοδης πολιτικής γίνονται πλέον ορατά. Η κεκτημένη ταχύτητα των προηγούμενων χρόνων τελειώνει.

Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται ένα νέο στρατηγικό σχέδιο μακροχρόνιας ανάπτυξης.

Χρειάζεται μια νέα Κυβέρνηση που να πιστεύει στη δυναμική του και στα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην ελληνική οικονομία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή