Αναστασιάδης για Κυπριακό: Δεν θα δοθεί ρόλος επιδιαιτητή στον Μπαν κι Μουν

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Δεν θα δοθεί ρόλος επιδιαιτητή στον Μπαν κι Μουν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δηλώσεις με την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο έκανε Κύπριος πρόεδρος ο Νίκος Αναστασιάδης, τόσο για το περιεχόμενο του κοινού Δελτίου Τύπου όσο και για τα επόμενα βήματα.

«Να ενημερώσουμε τον ΓΓ των ΗΕ για την πρόοδο, για τις εκκρεμούσες διαφορές και την ενεργότερη εμπλοκή όλων ώστε να επιτύχουμε συγκλίσεις που θα μας οδηγήσουν σε μια αποδεκτή από όλους λύση. Σίγουρα, αυτό δεν σημαίνει ρόλο επιδιαιτητή στον ΓΓ. Γι' αυτό και αναφέρεται ότι η διαδικασία καθοδηγείται από τους δυο ηγέτες. Αν υπάρχει αισιοδοξία, θα φανεί από τις διαφορές. Αν υπάρχει κατανόηση και στις δικές ανησυχίες, υπάρχει προοπτική να πετύχουμε αυτό που ο κυπριακός λαός θέλει να πετύχει. Όσο αφορά την ουσία και τις λεπτομέρειες να μου επιτρέψετε να ενημερώσω το εθνικό συμβούλιο», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης στους δημοσιογράφους. 

Ο Κύπριος Πρόεδρος πρόσθεσε πως έχουν τεθεί σημαντικές συγκλίσεις αλλά επίσης και διαφορές, «συνεπώς απεικονίζεται μια πραγματικότητα, αυτά που καταγράφονται στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων. Όλη η φιλολογία των ημερών που ακούστηκαν αναφορικά με το Δελτίο Τύπου, δεν ευσταθεί. Δεν τίθεται κλίμα διάσπασης, έγινε ένα επεισόδιο χθες, εμένα μ' ενδιαφέρει η ενότητα που πρέπει να επικρατήσει μεταξύ μας. Έχω ανάγκη τους ηγέτες να είναι συν-διαμορφωτές της πολιτικής των επόμενων βημάτων στο κυπριακό».

Για μετά την Αμερική, ο ΠτΔ τόνισε πως θα συνεχιστούν οι συνομιλίες ώστε να επιτευχτεί αν μπορεί και να καταστεί δυνατή η ακόμη μεγαλύτερη πρόοδος, αρκεί όπως επανέλαβε να υπάρξει σεβασμός στις ανησυχίες. «Δεν δέχομαι πιέσεις, κι αν δεν υπάρξει πρόοδος για να δικαιολογείται σύνοδος πολυμερούς, όποιος κι αν το πει δεν θα γίνει» τόνισε σχετικά. 

Ο ΠτΔ κατέληξε λέγοντας πως θα συναντηθεί στην Αμερική και με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή