Νέος γύρος αντιπαράθεσης Κυβέρνησης- ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέος γύρος αντιπαράθεσης Κυβέρνησης- ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με πρωτοβουλία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η συνάντηση έγινε «προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίζει η ΕΣΗΕΑ το ζήτημα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του ‘νόμου Παππά’ και τις επιπτώσεις του από το προβλεπόμενο από τον εν λόγω νόμο και την κυβέρνηση κλείσιμο των καναλιών με την εργασία των δημοσιογράφων». 

Οι ίδιες πηγές λένε πως ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη να διασφαλιστεί «η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την κυβέρνηση μόνο σε 4».

Προσθέτουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα ΜΜΕ επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα να περιορισμό των αδειών σε 4 διαμορφώνοντας ολιγοπώλιο στην ενημέρωση.»

Στη ΝΔ υπογραμμίζουν ότι η θέση του κόμματος κωδικοποιείται ως εξής: Περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα κανάλια, περισσότερα χρήματα, περισσότεροι εργαζόμενοι.

Αντίδραση κυβέρνησης

«Για πολλοστή φορά σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος εμμέσως στους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια, είπε ότι η ΝΔ θα προκηρύξει νέες τηλεοπτικές άδειες» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας: «Παρέλειψε, όμως, επίσης για πολλοστή φορά, να πει τι θα κάνει με τους καναλάρχες που πήραν άδεια. Και που υπερθεμάτισαν με 246 εκατομμύρια στον πρόσφατο διαγωνισμό:

1. Θα τους δώσει πίσω τα 246 εκατομμύρια;

2. Θα προκηρύξει τις νέες άδειες με ανάλογο τίμημα;

3. Θα εφαρμόσει σύστημα αδειών δύο ταχυτήτων;

4. ΔΞ/ΔΑ;»

«Περιμένουμε με αγωνία από το γραφείο Τύπου της ΝΔ μια ακόμη ασαφή και γενικόλογη απάντηση που θα πετάει την μπάλα στην εξέδρα» καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή