Τα πάντα για τη νέα Mercedes-Benz GLC Coupe

Τα πάντα για τη νέα Mercedes-Benz GLC Coupe

12' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα GLC Coupé εντυπωσιάζει ως «το σπορ αυτοκίνητο ανάμεσα στα SUV της Mercedes-Benz». Η σπορ ανάρτηση που περιλαμβάνεται στον βασικό της εξοπλισμό, καθώς και το πιο άμεσο σπορ σύστημα διεύθυνσης, η λειτουργία DYNAMIC SELECT και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC με το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων 9G-TRONIC συνδυάζουν την αναβαθμισμένη οδηγική άνεση με την σπορ ευελιξία. Προαιρετικά διατίθενται δύο εκδόσεις της ανάρτησης με διαρκώς προσαρμοζόμενη απόσβεση: η νέα ανάρτηση DYNAMIC BODY CONTROL με χαλύβδινα ελατήρια, καθώς και η αερανάρτηση AIR BODY CONTROL με πολλαπλούς θαλάμους. Ο διακριτός σπορ και δυναμικός χαρακτήρας της GLC Coupé εμπλουτίζεται με τα υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης που προσφέρουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας και χαρακτηρίζουν έντονα τη μάρκα. Οι πωλήσεις ξεκίνησαν στις 20 Ιουνίου, ενώ οι τιμή της GLC Coupé ξεκινά από τα 59.710 ευρώ.

 

Ο συνδυασμός δύο κόσμων, του πολυλειτουργικού SUV και του δυναμικού coupé, αναδεικνύει ταυτόχρονα το συναίσθημα αλλά και την ευφυΐα.  Με εξωτερικό μήκος 4,73 m, ύψος 1,60 m και μεταξόνιο 2,87 m, η GLC Coupé έχει δυναμική εμφάνιση με συμπαγείς διαστάσεις. Έτσι, το coupé αυτό είναι κατά σχεδόν 8 cm μακρύτερο και

κατά περίπου 4 cm χαμηλότερο από την πολυτάλαντη GLC, με την οποία

μοιράζεται τη βασική του αρχιτεκτονική. Η GLC Coupé οφείλει τον διακριτό της χαρακτήρα στη μάσκα diamond του ψυγείου με το χαρακτηριστικό στυλ coupé και τη μονή γρίλια, αλλά και στην ανασχεδιασμένη γραμμή της οροφής που χαμηλώνει στο πίσω μέρος. Η κολώνα Α έχει λιγότερο έντονη κλίση, ενώ το περίγραμμα της οροφής συνεχίζεται χαμηλότερα, μέχρι το μυώδες πίσω μέρος με την κομψή ροή και το σχήμα που χαρακτηρίζει ένα coupé. 

Άψογος συνδυασμός σχεδιαστικών στοιχείων από δύο διαφορετικούς κόσμους

Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του μπροστινού μέρους είναι η κυρίαρχη, έντονα κεκλιμένη μάσκα ψυγείου diamond που συνδυάζεται με μονή γρίλια και ενσωματωμένο το αστέρι, ο κοντός πρόβολος και το χρωμιωμένο προστατευτικό του μαρσπιέ. Οι πρωτοποριακοί προβολείς, οι οποίοι διατίθενται προαιρετικά και με την τεχνολογία υψηλής απόδοσης LED, υπογραμμίζουν τη νέα χαρακτηριστική εικόνα που δημιουργούν τα φώτα στα μοντέλα της Mercedes-Benz. Οι μεγάλες πλευρικές εισαγωγές αέρα ενισχύουν εντυπωσιακά τα σπορ γονίδια του αυτοκινήτου.

Η αρμονία με την οποία έχουν συνδυαστεί οι εξαρχής αντίθετοι σχεδιαστικοί κανόνες ενός coupé και ενός SUV αποκαλύπτεται στο προφίλ της GLC Coupé που έχει ύψος 1,6 m. Καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η επιμήκης γραμμή της οροφής, η οποία παραπέμπει ξεκάθαρα σε αυτοκίνητο σπορ-coupé. Οι μικρότερου ύψους γυάλινες επιφάνειες ενσωματώνονται ομοιόμορφα στις πλευρές του αυτοκινήτου, υπογραμμίζοντας τον coupé του χαρακτήρα. Από την αλληλένδετη σχέση ανάμεσα στην υπερυψωμένη γραμμή της βάσης των παραθύρων και τους φαρδιούς ώμους προκύπτουν αναλογίες που χαρίζουν στην GLC Coupé τη δυναμική της εμφάνιση. Αυτή η αλληλεπίδραση τονίζεται ακόμα περισσότερο από την πιο στενή σιλουέτα ανάμεσα στη λεγόμενη καθοδική γραμμή (dropping line) και το χαμηλότερο περίγραμμα που αναπτύσσεται ανοδικά προς το πίσω μέρος μέχρι τα φώτα.

Τα προαιρετικά πλευρικά σκαλοπάτια αναδεικνύουν με σαφήνεια τα χαρακτηριστικά οχήματος SUV που διαθέτει το αυτοκίνητο. Σε ευθεία γραμμή με το εξωτερικό άκρο του αμαξώματος, οι φαρδιοί τροχοί, με διαστάσεις που φτάνουν έως και τα 50,8 cm (20 ίντσες), μαζί με τη μεγάλη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, αναδεικνύουν τις σπορ, δυναμικές φιλοδοξίες της GLC Coupé για κίνηση εκτός δρόμου και σε χωματόδρομους.

Αθλητική εμφάνιση στο πίσω μέρος

Το στυλ του πίσω μέρους δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα coupé γονίδια του αυτοκινήτου. Με τους τονισμένους του ώμους, τη μυώδη σχεδίαση με τις ενσωματωμένες απολήξεις της εξάτμισης και το προστατευτικό του υποδαπέδου που έχει τη μορφή διαχύτη, το φαρδύ πίσω μέρος της GLC Coupé υπογραμμίζει την αθλητική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Έτσι το coupé μπορεί να "αγκαλιάζει" το δρόμο και να γίνεται ένα μαζί του. Στα στενά, διαχωρισμένα πίσω φώτα, στο αστέρι της μάρκας που είναι τοποθετημένο στο κέντρο και στην αιχμηρή αεροτομή αντανακλάται μια σχεδίαση που πραγματοποίησε το ντεμπούτο της με την S-Class Coupé και έκτοτε έχει υιοθετηθεί σε όλα τα μοντέλα coupé της Mercedes-Benz. Η πινακίδα κυκλοφορίας, η οποία έχει αλλάξει θέση και πλέον βρίσκεται στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα, καθώς και η χαρακτηριστική φόρμα του πίσω παρμπρίζ με το στρογγυλεμένο πάνω τμήμα του, περιλαμβάνονται και αυτά στα στοιχεία που ορίζουν το στυλ του αυτοκινήτου. Στο πίσω παρμπρίζ δεν υπάρχει πλέον υαλοκαθαριστήρας, καθώς η ροή του αέρα δεν διασπάται πριν την αεροτομή, πράγμα που σημαίνει ότι τα νερά δεν μπορούν να φτάσουν στο πίσω παρμπρίζ. Όπως συμβαίνει και με τους προβολείς, η νυχτερινή σχεδίαση των πίσω φώτων LED ακολουθεί το χαρακτηριστικό μοτίβο φωτισμού της Mercedes-Benz.

Εσωτερικό με χαρακτηριστικό ταμπεραμέντο coupé και ατμόσφαιρα πολυτέλειας

Ακολουθώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία του εξωτερικού, το εσωτερικό καλωσορίζει τους επιβάτες με το χαρακτηριστικό του coupé ταμπεραμέντο, προσφέροντας μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας. Η σχεδίαση συνδυάζει την αισθητική καθαρότητα με τον δυναμικό σπορ χαρακτήρα, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα μια πειστική ερμηνεία της σύγχρονης πολυτέλειας. Τα διακριτά στυλιστικά στοιχεία της GLC Coupé είναι το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα με τις ρέουσες γραμμές της: η μεγάλη, ενιαία κονσόλα κάτω από την οθόνη πολυμέσων, η οποία είναι κατά το ήμισυ ενσωματωμένη στο ταμπλό, ξεκινάει από τους κεντρικούς αεραγωγούς και φτάνει μέχρι το υποβραχιόνιο. Αυτές οι σαφείς, αισθησιακές γραμμές δημιουργούν μια αίσθηση ευρυχωρίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια λιτή, μοντέρνα εικόνα.

Η προαιρετική γραμμή εξοπλισμού AMG Interior για το εσωτερικό είναι μια ξεκάθαρη επιλογή ακόμα μεγαλύτερου δυναμισμού και εντονότερου σπορ χαρακτήρα. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, σπορ καθίσματα με επενδύσεις από συνθετικό δέρμα ARTICO/μικροΐνες DINAMICΑ, ενώ προαιρετικά διατίθενται δίχρωμα σπορ καθίσματα με δερμάτινες επενδύσεις.

Πρόγραμμα Sport: DYNAMIC BODY CONTROL ή AIR BODY CONTROL

Η νέα GLC Coupé διαθέτει στον βασικό της εξοπλισμό σπορ ανάρτηση, καθώς και λειτουργία DYNAMIC SELECT που περιλαμβάνει τα πέντε προγράμματα ECO, COMFORT, SPORT, SPORT+ και INDIVIDUAL. Προαιρετικά διατίθεται η σπορ ανάρτηση DYNAMIC BODY CONTROL με χαλύβδινα ελατήρια και προσαρμοζόμενη απόσβεση. Ταυτόχρονα, με αυτόν τον προαιρετικό εξοπλισμό η λειτουργία DYNAMIC SELECT επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του οχήματος.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι η δυνατότητα της ανάρτησης να εξοπλιστεί με ελατήρια πολλαπλών θαλάμων πλήρους στήριξης, καθώς και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και συνεχώς ρυθμιζόμενη απόσβεση. Η αερανάρτηση AIR BODY CONTROL συνδυάζει άριστη οδηγική ευστάθεια και βέλτιστη άνεση με σπορ ευελιξία. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προεπιλέγονται ανάλογα με τις ρυθμίσεις της λειτουργίας DYNAMIC SELECT. Στα προγράμματα SPORT και SPORT+ οι επιβάτες έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε σπορ αυτοκίνητο με υψηλά επίπεδα πλευρικής δυναμικής, λόγω της ακόμα πιο άμεσης σύνδεσης με το πλαίσιο, το οποίο είναι χαμηλωμένο κατά 15 mm. Το πρόγραμμα COMFORT προσφέρει ιδιαίτερα άνετη κίνηση με μαλακή ανάρτηση. Προκειμένου να διασφαλίζεται η μέγιστη οδηγική ασφάλεια και σε αυτό το πρόγραμμα, οι δυνάμεις των ελατηρίων και των αμορτισέρ προσαρμόζονται στιγμιαία, για παράδειγμα σε περίπτωση ενός ξαφνικού, απότομου ελιγμού. Άλλα οφέλη του συστήματος είναι οι μειωμένες κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές, η αυτόματη ανίχνευση του φορτίου και το κατώφλι του χώρου φόρτωσης που χαμηλώνει κατά 4 cm για να διευκολύνεται η φόρτωση και η εκφόρτωση.

Μία ακόμα καθοριστική παράμετρος των σπορ χαρακτηριστικών της  GLC Coupé σε σύγκριση με την κλασική GLC SUV είναι το σύστημα διεύθυνσης Direct-Steer με τις νέες του ρυθμίσεις. Με σχέση μετάδοσης 15,1:1 (GLC: 16,1:1), προσφέρει πιο άμεση σχέση μετάδοσης, αλλά και ακόμα πιο σπορ υποβοήθηση στα προγράμματα SPORT και SPORT+.

Βασικές παράμετροι για υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα

Χάρη στη σχεδίασή της, η νέα GLC Coupé διαθέτει επίσης εξαιρετικά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά. Με αεροδυναμικό συντελεστή cd 0,31 και επιφάνεια αεροδυναμικής αντίστασης 2,53 m2, το coupé αυτό βρίσκεται ξεκάθαρα στην κορυφή στην κατηγορίας του με τιμή cd x A = 0,79. Εκτός από την αεροδυναμικά βελτιστοποιημένη βασική φόρμα του αυτοκινήτου, αυτή η εξαιρετική αεροδυναμική επίδοση προκύπτει και από μία σειρά άλλων λεπτομερειών, όπως η στεγανοποίηση των περιβλημάτων του ψυγείου και των προβολέων, η μάσκα του ψυγείου και τα βελτιστοποιημένα πλευρικά προστατευτικά των μαρσπιέ.

Παρά τις γενναιόδωρες εξωτερικές διαστάσεις της και το μακρύ μεταξόνιο (και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν οφέλη τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τον χώρο αποσκευών), αλλά και τον πλήρη εξοπλισμό που διαθέτει, το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 1710 kg (GLC 250 4MATIC Coupé), τιμή κορυφαία στη συγκεκριμένη κατηγορία της αγοράς. Ο βασικός παράγοντας που συμβάλλει σε αυτό είναι το ολοκαίνουργιο αμάξωμα, το οποίο διαθέτει ένα έξυπνο μείγμα υλικών από αλουμίνιο και χάλυβα υψηλής έως υπερυψηλής αντοχής. Τα εξαρτήματα από αλουμίνιο μειώνουν επιπλέον το βάρος της ανάρτησης, γεγονός που επίσης επιδρά θετικά στην οδηγική άνεση, λόγω της επακόλουθης μείωσης των μη αναρτημένων μαζών. Η προαιρετική αερανάρτηση AIR BODY CONTROL με πολλαπλούς αεροθαλάμους πλήρους στήριξης διαθέτει ελατήρια από ελαφρύ, αλλά ανθεκτικό πλαστικό ενισχυμένο με υαλονήματα, λύση που μειώνει αισθητά το βάρος του συστήματος σε σύγκριση με μια συμβατική αερανάρτηση. Η χρήση του νέου συμπαγούς κιβωτίου διανομής ως πρόσθετη μονάδα και το κιβώτιο ταχυτήτων 9G-TRONIC με το περίβλημά του από μαγνήσιο εξασφαλίζουν μείωση βάρους κατά 12 kg σε σύγκριση με τις αντίστοιχες προηγούμενες εκδόσεις που διαθέτουν άλλα μοντέλα.

Έξι εκδόσεις μοντέλου, καθώς και κορυφαία έκδοση από την Mercedes-AMG

Η νέα GLC Coupé αρχικά διατίθεται με οκτώ εκδόσεις κινητήρα: υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερις πετρελαιοκινητήρες, τρεις βενζινοκινητήρες και ένα υβριδικό σύστημα τύπου plug-in (Plug-In Hybrid). Το εισαγωγικό μοντέλο είναι η GLC 200 d Coupé με 100 kW (136 hp), η οποία θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη του 2016. Υπάρχουν επίσης τα τετρακύλινδρα πετρελαιοκίνητα μοντέλα GLC 220 d 4MATIC Coupé και GLC 250 d 4MATIC Coupé, με απόδοση από 125 kW (170 hp) έως 150 kW (204 hp). Με την GLC 350 d 4MATIC Coupé που διαθέτει τον πετρελαιοκινητήρα V6 των 190 kW (258 hp) εξασφαλίζονται εντυπωσιακές επιδόσεις με συγκρατημένες τιμές κατανάλωσης. Φυσικά όλα τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα διαθέτουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία εκ των υστέρων επεξεργασίας καυσαερίων SCR με ψεκασμό υγρού AdBlue® και είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το πρότυπο EU6. 

Ξεχωριστό δυναμισμό υπόσχονται τα βενζινοκίνητα μοντέλα GLC 250 4MATIC Coupé με 155 kW (211 hp) και GLC 300 4MATIC Coupé με 180 kW (245 hp). Η ιδιαίτερα δυναμική Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé έρχεται να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις: αυτό το ισχυρό, κορυφαίο μοντέλο της σειράς διαθέτει άψογες επιδόσεις στο δρόμο, ξεχωριστό και δυναμικό στυλ, αλλά και ένα ελκυστικό πακέτο εξοπλισμού. Ο κινητήρας V6 με δύο στροβιλοσυμπιεστές (biturbo) αποδίδει 270 kW (367 hp), επιταχύνοντας το coupé έως τα 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Με την GLC 350 e 4MATIC Coupé, η Mercedes-Benz προσφέρει επίσης ένα υβριδικό μοντέλο τύπου plug-in που συνδυάζει την ευέλικτη τετρακίνηση με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων: αυτό το μεσαίο SUV, με τελική ταχύτητα 235 km/h και απόδοση συστήματος  235 kW (320 hp), εκπέμπει μόλις 59-64 g CO2/km, θέτοντας νέα πρότυπα στην κατηγορία του. Το μοντέλο αυτό, το οποίο κατά ένα μέρος λειτουργεί με ρεύμα, διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη (και συνεπώς με μηδενικές εκπομπές ρύπων) αυτονομία που αγγίζει τα 34 χλμ., ενώ μπορεί να επιταχύνει έως τα 100 km/h σε 5,9 δευτερόλεπτα, χάρη στη λειτουργία ενίσχυσης ισχύος που διαθέτει.

Τα μοντέλα συνοπτικά:

·         GLC 200 d Coupé με πετρελαιοκινητήρα, 100 kW (136 hp)

·         GLC 220 d 4MATIC Coupé με πετρελαιοκινητήρα, 125 kW (170 hp)

·         GLC 250 d 4MATIC Coupé με πετρελαιοκινητήρα, 150 kW (204 hp)

·         GLC 350 d 4MATIC Coupé* με πετρελαιοκινητήρα, 190 kW (258 hp)

 

·         GLC 250 4MATIC Coupé με βενζινοκινητήρα, 155 kW (211 hp)

·         GLC 300 4MATIC Coupé με βενζινοκινητήρα, 180 kW (245 hp)

·         Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé* με βενζινοκινητήρα, 270 kW (367 hp)

·          GLC 350 e 4MATIC Coupé, υβριδικό τύπου plug-in, 235 kW (320 hp)

Όσο διαφορετικά κι αν φαίνονται τα οκτώ μοντέλα GLC Coupé με την πρώτη ματιά, προσφέρουν όλα υψηλή αποδοτικότητα και πληρούν τις απαιτήσεις της προδιαγραφής εκπομπών ρύπων EU 6. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, ενώ, με εξαίρεση το υβριδικό μοντέλο, όλες οι εκδόσεις της GLC Coupé εξοπλίζονται με το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων 9G-TRONIC. Η GLC 350 e 4MATIC Coupé διαθέτει το κιβώτιο 7GTRONIC, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για τις ανάγκες του υβριδικού μοντέλου.

Εξοπλισμός: πλούσιος και εξατομικευμένος

Η νέα GLC Coupé εντυπωσιάζει ακόμα και στη βασική της έκδοση, η οποία περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 45,7 cm (18 ιντσών), πακέτο χρωμίου με εμφανείς απολήξεις εξάτμισης, πόρτα χώρου αποσκευών EASY-PACK, σύστημα πολυμέσων Audio 20 CD, κάμερα οπισθοπορείας, λειτουργία εκκίνησης χωρίς κλειδί KEYLESS-GO και επενδύσεις ARTICO από τεχνητό δέρμα. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης συστήματα υποβοήθησης όπως το σύστημα πρόληψης συγκρούσεων COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, το σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων Crosswind Assist, το σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης των προβολέων Headlamp Assist, το σύστημα εφίστασης προσοχής ATTENTION ASSIST, καθώς και ESP® με σύστημα δυναμικής υποβοήθησης σε στροφές Dynamic Cornering Assist. Η άνεση και η ασφάλεια μπορούν να αναβαθμιστούν σημαντικά με πρόσθετα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Για το νέο της SUV Coupé, η Mercedes-Benz προσφέρει επίσης μια μεγάλη γκάμα προαιρετικών πακέτων εξοπλισμού. Προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στη γραμμή εξοπλισμού AMG Line για το εσωτερικό και το εξωτερικό, το πακέτο Night, το πακέτο εσωτερικού EXCLUSIVE Interior, καθώς και το μονόχρωμο ή δίχρωμο πακέτο εσωτερικού designo. Ένα οπτικό αλλά και δυναμικό highlight είναι οι ζάντες αλουμινίου AMG διαμέτρου 48,3 cm (19 ιντσών) ή 50,8 cm (20 ιντσών) με ελαστικά μεικτών διαστάσεων. Οι ελκυστικές ζάντες αλουμινίου διατίθενται σε διάφορες σχεδιαστικές εκδόσεις, σε συνδυασμό με τη γραμμή εξωτερικού εξοπλισμού AMG. Το προαιρετικό σπορ σύστημα εξάτμισης για τους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες ενισχύει την επιβλητική ηχητική εμπειρία που προσφέρει το αυτοκίνητο.

Πέρα όμως από τον σπορ και ελκυστικό της χαρακτήρα, η δυναμική GLC Coupé εντυπωσιάζει και με ορισμένα της πρακτικά χαρακτηριστικά. Με χωρητικότητα 491 έως 1400 λίτρα, ο χώρος φόρτωσης είναι από τους μεγαλύτερους της συγκεκριμένης κατηγορίας. Και οι διαθέσιμοι χώροι τόσο μπροστά, όσο και πίσω φέρνουν την GLC Coupé στο ίδιο επίπεδο με την GLC σε ό,τι αφορά την άνεση. Το ύψος εισόδου, ο χώρος ώμων, ο χώρος γονάτων και ο χώρος ποδιών είναι ακριβώς ίδιοι.

Αυτονόητη προστασία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Ακολουθώντας την παράδοση της Mercedes-Benz, το αμάξωμα αποτελεί το θεμέλιο που εξασφαλίζει υποδειγματική ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης. Στον πυρήνα αυτής της φιλοσοφίας βρίσκεται ένας υψηλής αντοχής και ασφαλής χώρος επιβατών. Περικλείεται από ειδικά σχεδιασμένες – και ελεγμένες σε δοκιμές πρόσκρουσης –ζώνες παραμόρφωσης, οι οποίες εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους επιβάτες με βελτιστοποιημένες διαδρομές διοχέτευσης των δυνάμεων πρόσκρουσης, και ένα συνδυασμό εξαρτημάτων από χυτό αλουμίνιο και υλικών υπερυψηλής αντοχής.

Εκτός από τις ζώνες ασφαλείας 3 σημείων με πυροτεχνικούς και αναστρεφόμενους εντατήρες και περιορισμό της δύναμης του ιμάντα για τον οδηγό, το συνοδηγό και τους επιβάτες των εξωτερικών πίσω καθισμάτων, υπάρχουν διάφοροι αερόσακοι μέσα στο όχημα που προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος. Το σύστημα των αερόσακων περιλαμβάνει πλευρικούς αερόσακους θώρακα/λεκάνης για τον οδηγό και το συνοδηγό, μαζί με βελτιστοποιημένους αερόσακους παραθύρου πάνω και από τις δύο σειρές καθισμάτων, προαιρετικούς πλευρικούς αερόσακους για τα εξωτερικά πίσω καθίσματα και αερόσακο γονάτων για τον οδηγό.

Διαθέσιμη και η ιδιαίτερα πολυτελής έκδοσης EDITION 1 της GLC Coupé

Όπως γίνεται και σε άλλα μοντέλα της Mercedes-Benz, από το λανσάρισμά της η GLC Coupé θα είναι διαθέσιμη και στην έκδοση EDITION 1. Συνδυάζοντας μια σειρά στοιχείων πολυτελούς εξοπλισμού, όπως η γραμμή εξωτερικού AMG, το πακέτο Night, ζάντες αλουμινίου 50,8 cm (20 ιντσών) με ελαστικά μεικτών διαστάσεων, καθώς και δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις, αυτό το ειδικό μοντέλο προσθέτει στο SUV coupé πολύ ιδιαίτερα και ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Οι πωλήσεις ξεκίνησαν στις 20 Ιουνίου 2016. Οι τιμές με μια ματιά:

·         GLC 220 d 4MATIC Coupé                     59.710 ευρώ

·         GLC 250 d 4MATIC Coupé                     60.130 ευρώ

·         GLC 250 4MATIC Coupé                         61.160 ευρώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή