Η αντιτρομοκρατική στις έρευνες για τη ληστεία στη Μαλεσίνα

Η αντιτρομοκρατική στις έρευνες για τη ληστεία στη Μαλεσίνα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης η ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της Μαλεσίνας, ενώ η Αντιτρομοκρατική εξετάζει συμμετοχή της Πόλας Ρούπα.

Τρεις δράστες, δύο γυναίκες και ένας άντρας μπήκαν στο υποκατάστημα στις 14.15 την Τετάρτη, λίγο πριν το κλείσιμο. Παρέμειναν στο εσωτερικό της τράπεζας για περίπου 15 λεπτά, αποσπώντας από τα ταμεία και το ΑΤΜ το ποσό των 180.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα τρία άτομα φορούσαν περούκες και μιλούσαν ελληνικά ενώ κρατούσαν και όπλα.

Στο κατάστημα εκτός από τους τέσσερις υπαλλήλους, υπήρχαν και τρεις πελάτες.

Οι δράστες διέφυγαν με ένα λευκό Toyota Starlet, την πινακίδα του οποίο κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες και από την έρευνα προέκυψε πως αντιστοιχεί σε Ι.Χ. που ανήκε σε Αλβανό υπήκοο από το Θεολόγο και είχε ακυρωθεί λόγω απόσυρσης. 

Στο σημείο που βρέθηκε αρχότερα το αυτοκίνητο κρυμμένο σε ελαιώνα κοντά στη Θήβα, δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας και από τον αριθμό πλαισίου προέκυψε ότι είχε κλαπεί στις 22 Μαϊου από το Μαρούσι.

Οι επιβάτες είχαν ρίξει χλωρίνη στο εσωτερικό του για να εξαφανίσουν ίχνη DNA. Στις αστυνομικές διευθύνσεις της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας σήμανε συναγερμός και στήθηκαν μπλόκα χωρίς πάντως να εντοπιστούν οι δράστες.

Η υπόθεση ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και την Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, καθώς εκφράστηκαν υπόνοιες τη ληστεία να διέπραξαν άτομα που διασυνδέονται με το λεγόμενο «αντάρτικο πόλης».

Συγκεκριμένα διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στη ληστεία συμμετείχε η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, η οποία φέρεται να είχε λάβει μέρος σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στο νοσοκομείο Σωτηρία, πέρσι τον τον Ιούνιο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή