Ακόμη δύο χρυσά για την Ελλάδα

Ακόμη δύο χρυσά για την Ελλάδα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέα χρυσά μετάλλια προστέθηκαν χθες στην πλούσια συλλογή της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ανεβάζοντας τον αριθμό των χρυσών σε τέσσερα και συνολικά των ελληνικών μεταλλίων σε 11.

Η άρση βαρών σε πάγκο χάρισε χθες κι άλλο μετάλλιο στην Ελλάδα, καθώς ο Παύλος Μάμαλος πρώτευσε στην κατηγορία των 107 κιλών σηκώνοντας 238 κιλά, έχοντας μάλιστα και τις τρεις του προσπάθειες επιτυχημένες. Η επίδοσή του αποτελεί Παραολυμπιακό ρεκόρ.

Λίγο αργότερα, ο Σε Τζο Φερνάντες, που αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα, κατέκτησε την πρώτη θέση στη σφαιροβολία της κατηγορίας F53, σημειώνοντας και αυτός Παραολυμπιακό ρεκόρ με βολή στα 8,44 μέτρα. Πρόκειται για το πέμπτο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στις διάφορες κατηγορίες της σφαιροβολίας στο Ρίο.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώνονται την Κυριακή και παραμένει ανοικτό ακόμη ποιος χρυσός Παραολυμπιονίκης θα έχει την τιμή να φέρει την ελληνική σημαία στην τελετή λήξης. Η επιλογή θα γίνει κατόπιν κληρώσεως, όπως ακριβώς έγινε και στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Φουντουλάκη.

Σήμερα συμπληρώνονται 15 χρόνια από το ατύχημα που κόστισε τα δύο πόδια και παρ’ ολίγον τη ζωή του πιλότου αγωνιστικών αυτοκινήτων Αλεξ Ζανάρντι. Χθες, ο 49χρονος πια Ιταλός κατέκτησε το τρίτο του χρυσό Παραολυμπιακό μετάλλιο τερματίζοντας πρώτος στα 20 χιλιόμετρα της ποδηλασίας δρόμου με το χέρι (Η5), μετά τα δύο χρυσά το 2012 στο Λονδίνο. Τα λόγια του συγκινητικά: «Κανονικά δεν ευχαριστώ τον Θεό για τέτοια πράγματα, αφού πιστεύω ότι ο Θεός έχει πιο σημαντικά πράγματα να Τον απασχολούν. Ωστόσο, το σημερινό [σ.σ.: χθεσινό] παραήταν για μένα. Οφειλα να σηκώσω τα μάτια μου και να Τον ευχαριστήσω».

• Η πειρατική είσοδος ομάδας Ρώσων χάκερ στα απόρρητα ιατρικά αρχεία Αμερικανών αθλητών στη βάση δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WADA) που αποκαλύφθηκε προχθές φαίνεται πως γυρίζει μπούμερανγκ κατά των Ρώσων.

Εγκαίρως οι ρωσικές αρχές έσπευσαν να αποστασιοποιηθούν από την ενέργεια των Φάνσι Μπερς, δηλώνοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν και να αποφύγουν να εκμεταλλευθούν τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι χάκερ.

Το κρίσιμο στοιχείο είναι ότι, όπως αναφέρει ο WADA, οι αθλητές που οι Ρώσοι «αποκαλύπτουν» ως «ντοπαρισμένους» είχαν ιατρικούς λόγους για τη λήψη των ουσιών που κανονικά απαγορεύονται και η δημοσιοποίησή τους καταστρατηγεί το ιατρικό απόρρητο. Κύκλοι του WADA έλεγαν στο CNN, χθες, ότι η ρωσική κυβερνοπειρατεία κάθε άλλο παρά θα αυξήσει τις πιθανότητες του ρωσικού στίβου να επανέλθει στις διεθνείς διοργανώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή