Υψηλοί τόνοι από τη Ν.Δ. ενόψει ΔΕΘ

Υψηλοί τόνοι από τη Ν.Δ. ενόψει ΔΕΘ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «σύνδρομο Πολάκη», το οποίο εκδηλώνει η κυβέρνηση απέναντι στα μέσα ενημέρωσης και στους λειτουργούς τους και στην κατάργηση του νόμου Παππά επανέρχεται η Ν.Δ., κρατώντας το θέμα των τηλεοπτικών αδειών «ζεστό» ενόψει της εμφάνισης του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Την ώρα, μάλιστα, που ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντούσε με δική του πρωτοβουλία τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, η Πειραιώς φρόντιζε να αποδομήσει και τα όποια επιχειρήματα με τα οποία το Μαξίμου πανηγύριζε για τις ανακοινώσεις διά στόματος Γιούνκερ.

Στον τρίτο όροφο της Πειραιώς πιστεύουν ότι ήδη το θέμα των τηλεοπτικών αδειών γυρίζει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση, ενώ τερματίζει και την όποια έξωθεν καλή μαρτυρία περί κοινωνικής ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τούτων δοθέντων, η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επικεντρώθηκε στα προβληματικά σημεία της εφαρμογής του νόμου Παππά και στις συνέπειες από το κλείσιμο των καναλιών για εκατοντάδες εργαζομένους. Πηγές της Ν.Δ. έλεγαν ότι ο πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη να διασφαλιστούν «η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα, καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι ο αυθαίρετος περιορισμός τους μόνο σε τέσσερα». Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη απέναντι σε δημοσιογράφους, ενώ χαρακτήρισε «αδιανόητο» να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα ΜΜΕ επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να διαμορφώσει ολιγοπώλιο.

Για «αναλγησία» της κυβέρνησης μπροστά στην ανεργία των ανθρώπων έκανε, εξάλλου, λόγο και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στον ΒΗΜΑ fm. Ο Αδ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης» και αναφερόμενος στο κόστος της «περήφανης διαπραγμάτευσης», υπογράμμισε ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για το πώς χάθηκαν 30 δισ. και ότι μια Εξεταστική πρέπει να διερευνήσει τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αργότερα, η Πειραιώς κατηγορούσε το Μαξίμου για «προπαγάνδα» με αφορμή τους πανηγυρισμούς για τις ανακοινώσεις του προέδρου της Κομισιόν. Ο Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι ήταν γνωστό πως ο κ. Γιούνκερ είχε αποφασίσει να ανακοινώσει τις θετικές προτάσεις που δημοσιοποίησε και καλωσόρισε την εξέλιξη ως «σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση που έχουν ανάγκη η ευρωπαϊκή οικονομία και οι ευρωπαϊκοί λαοί». Κατηγόρησε  την κυβέρνηση ότι λόγω ιδεοληψίας και ανικανότητας έχει χάσει κάθε προσφερόμενη ευρωπαϊκή ευκαιρία.

Η Νέα Δημοκρατία χθες πήρε θέση και για το Ωραιόκαστρο διά στόματος Β. Κικίλια, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση για αδυναμία διαχείρισης και την κατηγόρησε για το «χάος» που επικρατεί σε καταυλισμούς και σχολεία. «Οι παραλείψεις της κυβέρνησης προκαλούν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες» σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτές «οφείλουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κατανόησης που είναι σύμφυτη με τον ελληνικό πολιτισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή