Τέσσερις εκδηλώσεις από Πλεύση Ελευθερίας

Τέσσερις εκδηλώσεις από Πλεύση Ελευθερίας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον νομικό φορέα τον οποίο συγκροτεί για να παρέμβει στις εκκρεμείς μεγάλες δικαστικές υποθέσεις του Δημοσίου πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, από τη Θεσσαλονίκη, η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε τέσσερις εκδηλώσεις μέσα στον Οκτώβριο για τις ισάριθμες υποθέσεις στις οποίες θα παρέμβει άμεσα ο φορέας – γερμανικές οφειλές, χρέος-μνημόνιο, ΕΛΣΤΑΤ, Siemens. Αναφορικά με το χρέος, η κ. Κωνσταντοπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση «παριστάνουν ότι δήθεν κάτι διεκδικούν, ότι δήθεν κάτι θα προωθήσουν στην ευρωπαϊκή και διεθνή κονίστρα» και προσέθεσε ότι η Επιτροπή της Βουλής για το ζήτημα εξέδωσε το 2015 δύο πορίσματα «με τα οποία θα μπορούσε η κυβέρνηση Τσίπρα να τινάξει στον αέρα τα μνημονιακά δεσμά», κάτι που, όπως είπε, δεν έπραξε συνειδητά.

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «αυτό που ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής λένε, ότι θα διερευνηθούν οι διπλωματικές επιλογές, προδίδει ότι η κυβέρνηση έχει πουλήσει την υπόθεση των γερμανικών οφειλών». Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε με σκληρά λόγια για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. «Κατατάσσονται στην κατηγορία των εξωνημένων πολιτικών, εκείνων που παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας σε εκβιαστές και δανειστές», δήλωσε. Αναφορικά με τον πιθανό χρόνο εκλογών, εξέφρασε την άποψη ότι θα γίνουν «όταν η κυβέρνηση, που τζογάρει, κρίνει ότι οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές, άρα ανά πάσα στιγμή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή