«Παραμένουμε άγρυπνοι στη Θάσο»

«Παραμένουμε άγρυπνοι στη Θάσο»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν στη Θάσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ο Δήμος και οι κάτοικοι του νησιού, καθώς υπάρχουν διαρκώς αναζωπυρώσεις εντός της τεράστιας έκτασης που «αγκάλιασαν» οι φλόγες, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε μεγάλο μέρος του νησιού από το Σάββατο μέχρι και την Τρίτη. Σε 120.000 στρέμματα υπολογίστηκε από το ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα Copernicus η έκταση απ’ όπου πέρασε η φωτιά, χωρίς να σημαίνει πως κάηκε στο σύνολό της, καθώς οι φλόγες «υπερπηδούσαν» εκτάσεις, σπρωγμένες από τους έντονους ανέμους. «Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να εφησυχάσουμε. Η συγκεκριμένη φωτιά, που προκλήθηκε από ξηρή καταιγίδα, με πολυάριθμες εστίες και ύστερα από έντονη ανομβρία, είναι πολύ δύσκολη στην κατάσβεσή της και οδηγεί σε πολλές αναζωπυρώσεις. Θα συνεχίσουμε να παραμένουμε άγρυπνοι στη Θάσο», λέει στην «Κ» ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Στο νησί παραμένουν οι μεγάλες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, με πάνω από 300 άτομα και 75 πυροσβεστικά οχήματα.

Σε υψηλό επίπεδο παραμένει πέμπτη μέρα η κινητοποίηση των κατοίκων του νησιού, ενώ ταυτόχρονα –σύμφωνα με την εικόνα που έρχεται από τουριστικές περιοχές– τόσο οι τουρίστες όσο και το προσωπικό των μονάδων κράτησαν την ψυχραιμία τους. «Η κινητοποίηση του κόσμου είναι το κάτι άλλο. Ως Δήμος κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους εθελοντές που είναι στο βουνό και μέχρι τώρα ο εφοδιασμός και η οργάνωση λειτουργούν πολύ καλά», λέει ο δήμαρχος.

Τα σχολεία έχουν παραμείνει κλειστά και –σύμφωνα με όσα λέει ο κ. Χατζηεμμανουήλ– «αγιασμό θα κάνουν τη Δευτέρα».

Το πιο επείγον αίτημα του Δήμου είναι να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις, ώστε να μετακινηθούν τα δημοτικά αυτοκίνητα και μηχανήματα και να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα. «Θα στείλω επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού. Καήκαμε, μην πνιγούμε κιόλας», τονίζει ο δήμαρχος της Θάσου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή