Οξεία επίθεση Χρ. Βερναρδάκη στην ΑΔΕΔΥ

Οξεία επίθεση Χρ. Βερναρδάκη στην ΑΔΕΔΥ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο γραφειοκράτης κοιτούσε το δάχτυλο. Οταν το υπουργείο αμύνεται στις επιθέσεις του ΣΕΒ, ο γραφειοκράτης επιτίθεται στο υπουργείο!» Τάδε έφη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης σε απαντητική του επιστολή προς την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει έντονα ειρωνικό χαρακτήρα. Ο κ. Βερναρδάκης κατηγορεί την ΑΔΕΔΥ πως δεν αντέδρασε στην «πρωτοφανή επίθεση του ΣΕΒ στον δημόσιο τομέα» (προ πενταμήνου), χαρακτηρίζοντας τον ΣΕΒ «κέντρο παραγωγής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής». «Η πρωτοφανής σας θέση ότι η σημερινή κυβέρνηση στη δημόσια διοίκηση ακολουθεί νεοφιλελεύθερη πολιτική προδίδει βαθύτατη άγνοια δεδομένων, θεωρητική ένδεια, ιστορικό αναλφαβητισμό και τεράστιο πολιτικό κυνισμό», σημειώνει ο κ. Βερναρδάκης, ο οποίος δεν παραλείπει να υπογραμμίσει την πρόθεσή του να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο Δημόσιο από 1/1/2018.

Ο αναπληρωτής υπουργός κλείνει την επιστολή του με την επισήμανση πως «κάθε είδους οικονομική σχέση μεταξύ του κράτους και των συνδικάτων θα πρέπει να διαρραγεί» και πως «πρέπει να καταργηθεί κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση σε φορείς της κοινωνικής αντιπροσώπευσης, όπως τα συνδικάτα, για οποιαδήποτε δραστηριότητά τους».

Από το βήμα της ΔΕΘ την Κυριακή, ο κ. Βερναρδάκης είχε αναφερθεί στην ΑΔΕΔΥ, ζητώντας μια «σοβαρή διοίκηση» και λέγοντας ότι το υπουργείο «έχει την απαίτηση από τα συνδικάτα των εργαζομένων, όταν είναι πραγματικά συνδικάτα των εργαζομένων και δεν είναι καρτέλ διανομής πολιτικής επιρροής, να είναι μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και όχι να κρύβονται πίσω από τις ανοησίες που λένε».

Στην τοποθέτηση αυτή είχε αντιδράσει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ μιλώντας για «άσφαιρους λεονταρισμούς για δήθεν μέτωπο κατά του ΣΕΒ» και κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ακολουθεί «νεοφιλελεύθερη πολιτική που όχι μόνο βρίσκει σύμφωνους τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου αλλά υπαγορεύεται από αυτούς». Στην ανακοίνωση σημειωνόταν επίσης πως ο αναπληρωτής υπουργός «έχει ήδη αθετήσει τη δέσμευσή του στην ΑΔΕΔΥ για 20 έως 25.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κυρίως στις κοινωνικές υπηρεσίες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για το 2016. Εχετε, επίσης, αθετήσει τη δέσμευσή σας για τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, παρότι δεν δημιουργείται επιβάρυνση στον προϋπολογισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή